HomeActualitateCu moaștele la irigații

Cu moaștele la irigații

La apelul Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, adresat printr-o circulară interioară, preoții din subordine vor trece la acțiunile vizând irigațiile de vară; necesare în condițiile actuale, când lipsa precipitațiilor amenință recoltele. Se vor desfășura acțiuni pe teren, cu procesiuni în mijlocul câmpurilor și utilizându-se întreaga tehnică din dotare: icoane și Sfinte Moaște, incantații specializate, rugăciuni omologate prin Liturghierul oficial.

Procesiunile se vor desfășura în ziua de duminică, 13 iunie, și se așteaptă o susținută participare a credincioșilor din mediul rural, cel mai afectat de lipsa ploii. Întrucât meteorologii au anunțat pentru 14 și 15 iunie furtuni puternice și precipitații consistente, devine clar că Sf. Ilie, împuternicitul Domnului pentru sectorul agricol și irigații, a aplecat deja urechea la cererile funcționarilor săi. 

Arhiepiscopul Teofan a intervenit personal pentru a combate zvonurile răutăcioase apărute, cum că Mitropolia ar urmări siteurile meteo și previziunile ANM, pentru a-și coordona cu acestea acțiunile specifice. "Este o simplă coincidență", a declarat Sfinția Sa, "vedeți doar câte coincidențe se întâmplă în viața de cu toate zilele, mai ales în cea politică. Einstein, deși evreu necreștin, a spus despre coincidență că este «felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim». Noi nu citim previziunile meteorologilor pentru că sunt atei care se joacă necuviincios cu Puterea Domnului, crezând că ploile și fulgerele sunt fenomene naturale și nu creația divinității. Trăsni-i-ar Dumnezeu cu buletinele lor cu tot, că și porcul cu paiul în gură e mai inspirat decât sateliții așa-zis meteorologici! De-aia și ieșim noi cu o zi înaintea ploilor anunțate de ei, să li se împlinească naibii și lor odată o profeție meteo!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare