HomeActualitateAm venit cu tot soborul să păzim făptuitorul!

Am venit cu tot soborul să păzim făptuitorul!

Acuzat de procurorii DNA că ar fi mătrășit, prin acte false, niște fonduri europene de peste un milion de lei, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, s-a trezit pus sub control judiciar. Ceea ce înseamnă că, așa cum bine se cade unui creștin autentic, sfinția sa va trebui să facă în fiecare săptămână spovedanie la sediul Poliției din Constanța, raportând dacă a mâncat de dulce în post, dacă a mai păcătuit cu gândul, cuvântul sau fapta, ori dacă a răspuns cu aceeași monedă, la cursul zile, atunci când necuratul i-a făcut cu ochiul, în bani lichizi.

Impresionant n-a fost că în România un prelat așa de înalt ajunge să dea cu pixul la poliție, ci extraordinarul exemplu de solidaritate cu Teodosie, dat de vreo treizeci de preoți din subordinea sa. De la adunarea penalilor din PSD, sub conducerea bunului amic al arhiepiscopului, Adrian Năstase, în apărarea faimosului pungaș Bivolaru, n-am mai văzut un așa zid solid. Dacă ar avea și Daum la Națională un zid ca ăsta, n-am mai luat în veci gol din lovituri libere, nici dac-am juca cu Brazilia! Dar să revenim la oile noastre, cum s-ar zice, adică la preoții fani Teodosie. Deși în Evanghelie scrie negru pe alb ”bate-voi păstorul și se va risipi turma”, vajnicii oameni în sutane au vrut să demonstreze contrariul, anume că turma e cât se poate de unită în jurul păstorului, chiar dacă acesta a fost prins cu mânuța până la cot în traista cu parale europene. Că o fi fost ordin de zi pe unitate, că or fi venit oamenii din proprie inițiativă, nu știm, dar cert e că s-au comportat ca niște badigarzi adevărați. Jurai că-s de la Scorzeze Security, numai pulanul le lipsea – dar e clar că nici n-aveau cum să vină cu așa ceva la ei, de vreme ce știau prea bine cuvintele biblice ”cine scoate pulanu, de pulan va pieri”.

Dar, chiar și fără pulane în dotare, badigarzii în sutane și-au făcut din plin datoria și nici musca nu s-a atins de Cuvios, darămite hipsterii și reptilienii soroșiștii veniți să-i dea cu huo și să-l întrebe de ce-a furat banii. Întrebați ce caută acolo, pe post de gard viu de protecție în jurul lui Teodosie, preoții au răspuns ”am venit să apărăm Biserica Ortodoxă Română”. Bine, frate, dar ce treabă are Biserica Ortodoxă, o instituție serioasă, care a ținut vie flacăra românismului peste veacuri, cu un domn care, în loc să înmulțească banii, i-a făcut să dispară de ziceai că-i David Copperfield, magicianul? Pentru că Teodosie pentru asta e căutat de procurorii: pentru că în loc să bage banii UE într-o vie meseriașă, cum numai pe la mănăstiri poți vedea, i-a evaporat instantaneu. Cum și ei sunt creștini și le pasă, procurorii vor acum să știe ce s-a întâmplat totuși cu banii și de ce, pareczampl, în loc să-i împărtășească pe enoriași cu sângele Domnului Hristos, obținut dintr-o vie bisericească, sunt nevoiți bieții preoți din Constanța să apeleze la poșirci luate din piață cu 3 lei litrul, făcute din marmeladă și care n-au văzut strugurii nici la televizor.

Oricum, mi se pare că și procurorii ăștia mai exagerează pe undeva. Dar ce-a făcut șefu, Cuviosul, de-ați intrat așa tare în el? În loc să-l încurajați, că se pregătește să-i calce pe urme PF-ului Daniel, și pentru asta îți trebuie antrenament, nu glumă, voi vreți să-l băgați la pușcărie? Nu mai avem pic de respect față de fețele bisericești? Eu înțeleg că nu mai suntem în Evul Mediu, ca preoții să fie judecați doar de Biserică, și-n rest să fie imuni la lege, dar nici chiar așa. Ce-aveți cu bietul om? Bag mâna-n foc că banii ăia el n-ar fi vrut să-i ia, că nu e genul, dar dacă așa s-a nimerit? Cine știe cum or fi stat lucrurile? Poate or fi venit ăia de la UE, i-au dat banii, el i-a numărat, să vadă dacă-s toți și pe urmă, de bună credință fiind, i-a aruncat în sus, spre Dumnezeu. E vina lui că Domnul nu și-a oprit nici măcar o sută de lei? Nu e vina lui. Așa că vă rog eu, domnilor procurori, lăsați omul în pace. E bolnav, nu mai e așa tânăr și-n putere cum era când făcea paranghelii de Paște cu Năstase, pe malul mării, ce-aveți cu bietul om? Chiar vreți să-l trimiteți la Poarta Albă, când omul și-o fi cumpărat deja bilete pentru Poarta Raiului?

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare