HomeActualitateBadea și Gâdea au mâncat rahat cum le place...

Badea și Gâdea au mâncat rahat cum le place lor: nediluat

Ca să intri în studiourile Antenei 3, ca invitat ostil haitei de șacali pripășite pe acolo de milostivul domn Felix, îți trebuie tot atâta curaj cât ți-ar fi necesar dacă te-ai afunda într-o latrină: probabil că o să reziști miasmelor și împroșcării cu rahat, dar o să puți, pe urmă, zile întregi. Așa a pățit aseară și Cătălin Tolontan: pentru că el lupta la categoria ”supergrea”, de jurnaliști cu greutate, cei doi tiriplici, Gâdea și Badea, care luptă la categoria ”muscă verde de căcat”, și-au dat seama că nu au nicio șansă să-l bată, așa că, după ce au fugit o oră – că Mirci e obișnuit cu fuga în ring – au sfârșit prin a-i arunca adversarului cu rahat în ochi, întrebându-l de ce e băsist, de parcă asta ar fi avut vreo legătură cu subiectul.

Nu știu dacă ați urmărit emisiunea-rechizitoriu de aseară, de la Antena 3, dar, dacă n-ați făcut-o, ați ratat o comedie la care ați fi râs cu lacrimi. Adept al convingerii că suntem o țară de genii, dar scârbilii de străini imperialiști nu ne lasă să ne dezvoltăm, Badea a băgat clasica placă a conspirației, afirmând că Hexi Pharma era o firmă de îngerași dornici să facă bine la popor, dar interesele oculte, reptiliene, au determinat distrugerea ei. ”Dormi bine noaptea după ce un om s-a sinucis?”, l-a întrebat Mirci pe Tolontan, uitând să precizeze cine s-a sinucis. Căci, dacă s-a referit la Condrea, s-ar putea să fie într-o mare eroare: l-a văzut el pe Condrea sinucis? Nu, a văzut o mașină distrusă, un cadavru, cam grăsuț pentru cât era de slab Condrea, cu fața mutilată, dar care a avut bunul simț să nu lase nici măcar o picăturică de sânge pe bord, ca să nu se murdărească anchetatorii. De altfel, chiar m-am așteptat ca aseară Condrea să sune în emisiune, cu taxă inversă, evident, că-n Bahamas e scump impulsul, și să-l roage pe Vuvuzel să nu-l mai pomenească atât, că de-atâta sughiț nu-i alunecă bine pe gâtlej cocktailul cu Havana Club.

Credincioși menirii lor de spălători de morți, Badea și Gâdea au dat cu limba cât de bine au putut pe cadavrul Hexi Pharma, acuzându-l pe Tolontan că a exagerat și că îngerașii diluatori de la Hexi nici vorbă să fi făcut „genocid”, cum s-a vehiculat. Dar băi, pulifricilor, atunci când, din cauza acestui sistem medical pervers, care cumpăra apă chioară pe post de dezinfectant, mor cu zile zeci de mii de oameni, lucrul ăsta nu se numește genocid? Nu se numește experiment criminal făcut cu bună știință pe un popor prostit și lipsit de apărare? Lui Ceaușescu i-au pus în cârcă 60.000 de morți la Timișoara, deși ăla omorâse doar vreo o mie, că restul până la 2.500 i-a omorât Iliescu. Hexi Pharma câți trebuia să omoare ca să considere și tonomatele lui Voiculescu că a fost genocid?

Să fim bine înțeleși: emisiunea de aseară n-a avut loc fiindcă lui Badea și Gâdea le-a picat greu la ficat oala cu noapte a patronului. Emisiunea de aseară a avut loc fiindcă scandalul cu Hexi Pharma a ajuns atât de sus încât riscă să dărâme niște șmecheri supremi, aflați în fruntea acestui sistem corupt. De aceea, Tolontan trebuia împroșcat cu rahat, de aceea Hexi Pharma trebuia scoasă basma curată și prezentată lobotomizaților amatori de Antena 3 drept o victimă inocentă a ”intereselor marilor lanțuri farmaceutice din Occident”. Dar, când pornești o emisiune lansând acuzația că Hexi e doar o victimă nevinovată, că uite, domle, însuși procurorul-general zice că probele erau bune, iar în mijlocul discuției sună unul dintre martori, adică soțu’ lu’ doamna Flori, mânuța dreaptă a lui Condrea, și-ți spune că da, nevastă-sa aflase până la urmă chiar din gura lui Condrea că dezinfectanții se diluau, de ce mai continui emisiunea? Asta n-am înțeles din partea lui Tolontan: de ce n-a plecat din platou în clipa în care soțul doamnei Flori recunoștea, cu subiect și predicat, că dezinfectanții se diluau, contrazicând clar afirmațiile procurorului-general și acuzațiile lui Badea, de la care pornise emisiunea?

Pentru că, de fapt, asta era subiectul: s-a diluat sau nu s-a diluat? Una singură dintre probe dacă ar fi fost neconformă și tot ar fi fost suficient pentru ca mahării de la Hexi Pharma să intre la bulău, din pricină că supuseseră bolnavii, cu bună știință, la o loterie nazistă. Un dezinfectant diluat tot diluat rămâne, nu poți spune că e doar ”puțin diluat”, că rezultatul e același: un pioceanic rezistent la orice antibiotic, care te poate omorî și dacă pleznești de sănătate. Ca să înțelegi și tu, băi Mirci, cum stă treaba, e ca și cum ți-ar fi zis ție cineva acum nu mulți ani, adică înainte s-o cunoști pe duduia Brumă, că ești ”doar puțin virgin”. Sau, ca să exemplific și pe înțelesul lui Gâdea, e ca și cum, băi, Răspopitule, tu ai avea de de degustat rahat de Varan din zece olițe, dar într-o oliță s-ar fi pus apă. Ei, este că lotul ăsta n-ar mai avea aceeași aromă și același gust sublim și ai face instant reclamație la OPC?

Și încă un lucru nu pricep: de ce Tolontan nu i-a bătut pe cei doi ciumpalaci cu propriile lor arme? Pentru că, atunci când unul ca Badea susținea că în spitalele românești de stat totul e minunat, că diluanții sunt în norme, iar Hexi Pharma e victima imperialiștilor băsisto-soroști, eu l-aș fi întrebat: ”Domnuuu’ Badea, mă scuzați, dar soția dumneavoastră în ce spital ziceați c-a născut? Cum? La Clinica Privată Regina Maria? Dar de ce n-a născut la Filantropia, băi, ipocritule, dacă ai atâta încredere în spitalele de stat? De ce n-a născut la Polizu? Sau de ce n-a născut la Giulești? Ți-era cumva teamă că o să-ți ardă asistentele bebelușul și altul n-o să mai fi în stare să faci, că-ți tremură prea tare degetele?”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare