Inca din cele mai vechi timpuri, semineele au constituit un loc plin de confort si relaxare in mijlocul casei. Datorita plusurilor considerabile pe care le aduc, aceste seminee au trecut testul timpului, fiind in ziua de astazi disponibile in mai multe forme.
Pe cand unii pot alege construirea unui semineu cu aspect traditional si care functioneaza cu lemn, cei mai pretentiosi pot opta pentru seminee cu un aspect ceva mai modern, multe dintre ele functionand pe gaz, curent electric sau bioetanol. Fiecare tip de semineu are avantajele sale pe care este bine sa le luam in considerare atunci cand facem o alegere care se potriveste atat cu preferintele noastre, cat si cu incaperea propriu-zisa.
[image image-id=”49847″ height=”400″ width=”400″ image-title=”bio”]
Tipuri de seminee
Principalele tipuri de seminee, in functie de combustibilul utilizat sau modul de functionare, sunt urmatoarele:
Seminee pe lemn
– Reprezinta cea mai atractiva varianta din punct de vedere ambiental;
– Desi acestea reusesc sa pastreze aspectul clasic si foarte atractiv al vremurilor vechi, constructorii specializati reusesc sa ridice seminee ale caror eficienta termica este apropiata de zilele noastre si de standardele moderne;
– Ambianta unui semineu cu lemne nu poate fi invinsa de nimic altceva, focul, mirosul si sunetele fiind greu sau imposibil de reprodus de alte sobe sau seminee;
– Reprezinta o sursa foarte buna de incalzire a camerei si chiar a casei, arderea fiind eficienta, iar lemnul fiind inca relativ ieftin in comparatie cu alti combustibili.
Seminee pe gaz
– Arderea este evident instanta, deci ne putem bucura imediat de caldura;
– Punerea in functiune se face foarte usor si rapid, utilizand un buton sau o telecomanda;
– Nu necesita intretinere si curatare, spre deosebire de semineele cu lemne care au nevoie de mentenanta regulata;
– Sunt foarte eficiente si au o mai mare flexibilitate de instalare, spre deosebire de alte tipuri de sobe sau seminee;
– Nu sunt conditionate de curentul electric sau de posesia de lemn, fiind racordate direct la conductele de gaz sau la o butelie.
Seminee electrice
– In general, semineele electrice sunt cele mai ieftine;
– Sunt preponderent folosite pentru caldura, insa acestea sunt capabile si sa lumineze destul de bine camera;
– Instalarea lor se face extrem de usor;
– Din moment ce punerea lor in functiune se face printr-o simpla priza, acestea pot fi montate aproape oriunde;
– Se potrivesc de minune si in incaperi de dimensiuni reduse.
Seminee pe bioetanol
– Nu folosesc un combustibil clasic, iar avantajul principal al acestui lucru este faptul ca arderea nu produce elemente toxice sau fum;
– Nu necesita ventilatie sau conducte de aerisire;
– Pot fi montate oriunde, oferind o flexibilitate aparte in designul interior;
– Intretinerea lor presupune o simpla si ocazionala curatare cu apa;
– Sunt mult mai usoare decat celelalte tipuri de seminee, deci pot fi instalate si mutate fara probleme.
Odata ce cunoastem avantajele fiecarui tip, ne este mult mai usor sa facem alegerea potrivita. Daca am gasit un tip de semineu care se potriveste atat incaperii cat si nevoilor personale, tot ce ramane de facut este sa apelam la serviciile unei firme specializate.
Experti in seminee
In alcatuirea firmei Seminee Expert intra o echipa de specialisti caracterizati de un nivel inalt de profesionalism, recomandati de un numar foarte mare de proiecte indeplinite exemplar si de clienti multumiti.
Seminee-expert.ro va sta la dispozitie aici atat cu materiale de calitate si tehnici moderne de lucru, cat si cu o echipa dornica si capabila de a va oferi asistenta specializata inainte, in timpul si dupa constructia sau instalarea semineului!