HomeActualitateDIICOT: pentru Sky News ciumă, pentru Antena 3 mumă

DIICOT: pentru Sky News ciumă, pentru Antena 3 mumă

Venit în România să mai tragă și el o copită rudei sărace, de la țară, a doamnei Marea Britanie, gurnalistul Stuart Ramsay a făcut din rahat bici și a reușit să și troznească din el, împroșcând fața, și așa destul de pătată, a statului român și prezentându-l ca pe un ocrotitor al terorismului internațional. Ramsay nu e prima hienă din Regatul Unit care înscenează chestii – acolo dacă nu faci un fonfleu inventat cap-coadă, la care să pună botul cel puțin câteva milioane de guțulani – nici nu te primește alde Murdoch în presa tabloidă. Nu mai zic că Ramsay a bifat o performanță unică în istorie: să-i facă pe trei ungurieni get-beget să vorbească între ei în limba română. Păi așa ceva statul român, unitar și indivizibil, se chinuiește să facă încă de la 1 decembrie 1918 și tot n-a reușit.

Nu zic că mizerii precum cea difuzată la Sky News ar trebui tolerate. E bine că DIICOT s-a implicat, poate văd și străinii care, de douăzeci și șase de ani ne prezintă, la televizor, pentru bizonul lor majoritar, ca pe o nație de sălbatici, de vampiri, de mâncători de lebede, că aici nu e sat fără câini și nici veceu public, să vină, să-și facă nevoile și nici măcar să nu tragă apa. Nu știu ce-o să pățească domnul Ramsay și, mai mult ca sigur, n-o să pățească absolut nimic, dar mi-ar plăcea să-l văd executând măcar vreo 100 de ore de muncă în folosul comunității. Al comunității maghiare din România, evident, poate îi învață pe toți românește și ăsta chiar ar fi un lucru grozav, care i-ar spăla păcatele.

Dar, dacă sunt de apreciat procurorii DIICOT că și-au făcut rost de cojones și merg peste Ramsay, în Anglia, să-l întrebe de sănătate, nu la fel de vrednici de laudă sunt în privința altor derapaje ale presei. De ani buni, pe Antena 3 și România TV se difuzează minciuni oribile, se lansează acuzații uluitoare, totul ambalat într-o mască de legalitate și prezentat de ”specialiști” cu doctorate făcute la seral. De câte ori n-au înfățișat lingăii lui Felix și Ghiță, România ca pe un stat terorist, de câte ori n-au acuzat că România a făcut trafic de armament cu teroriștii arabi, de câte ori n-au zis că fostul președinte Băsescu e cel mai bun prieten al teroriștilor și traficanților de arme, fără să aducă nici cea mai mică dovadă credibilă în acest sens? Sceneta cu bozgori a lui Ramsay e apă de ploaie pe lângă aceste acuzații, mult mai grave. Și totuși, nimeni nu s-a mai sesizat că gâzii, ciutacii și ciumpalacii ar aduce atingere prestigiului României, ca țară NATO. Nimeni nu i-a acuzat pe lătrăii ăștia pentru transmiterea de informații false.

Gena de român verde din noi tresaltă de bucurie văzând că uite, domle, englezii sunt anchetați fiindcă ne-au înjurat de mamă. Dar nu vedem că lângă noi există niște hiene mult mai periculoase decât Ramsey și ciracii lui, niște hiene care au făcut mai mult rău imaginii României decât ar fi reușit să facă englezii prin o mie de reportaje false cu braconieri. S-a ajuns ca orice giumbix care primește o măsuță și-o emisiune la televizor, să poată da cu rahat în ventilator asupra României și pe DIICOT să-l doară-n rotulă. Dacă vor, într-adevăr, să nu mai păteze nimeni reputația națională, procurorii ar trebui să le pună veioza-n ochi mai întâi lui Gâdea, Ciutacu, Ciuvică și celorlalți zvoneri și răspândaci de la televiziunile românești. Și, dacă-i găsesc vinovați, să-i ascundă puțintel la răcoare, după stăpânul lor, Dan Voiculescu. Sunt convins că revederea va fi atât de emoționantă încât buzele lui Gâdea și curul lui Felix se vor umple, instantaneu, de lacrimi.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare