HomeActualitateDNA ridică miza: Viorele, fă-ți valiza!

DNA ridică miza: Viorele, fă-ți valiza!

Ca un criminal în serie care umblă cu mănuși, își trage cagula pe ochi, are grijă să nu-i curgă balele pe la locul faptei, dar în schimb doarme cu cadavrele victimelor sub pat până se-mput alea și-l reclamă vecinii la poliție, așa și Victor Viorel a crezut că a comis crima perfectă, tăind și spânzurând cât a fost premier, însă uitând total de corpul delict. Acum, faptele sale, comise pe când era mare și tare, au început să pută și, rând pe rând, procurorii îi scot lui Viorel hoiturile și scheletele din dulap, împuțind o țară întreagă.

Când auzi ce matrapazlâcuri a comis Ponta te și îngrozești pe mâna cui putea ajunge țara asta, dacă ieșea el președinte: pe mâna unui individ obișnuit să ciordească tot și să-și tragă parte din orice. După modelul lui Năstase, dar neavând anvergura lui Adrian Năstase. Păi vi-l închipuiți pe Năstase să ceară doar 220.000 de coco ca să-l aducă pe Blair în țară? Ăla era șmecher de șmecher: cerea 2 milioane direct, îi dădea lui Blair 200 de miare și restul și-i băga în buzunar sau își mai lua niște vangogi în veceul de serviciu. Pe când Viorel? Un găinar mărunt, care a întinat nobilele idealuri ale pesedismului de cumetrie, stricând piața șpăgilor cu mărunțișuri din astea pentru care un pedesist adevărat nici nu s-ar da jos din Lamborghini.

Victor Viorel pare să se transforme, pe zi ce trece, într-o matrioșcă: mai întâi a fost premierul ăla cu curul lat, de vădană încă jună. L-au scos din funcție, a rămas doctorul în Drept, mai mititel. L-au jupuit ăștia și de doctorat, a rămas doar patriot și ortodox, mai pricăjit. Acum, s-a aflat că patriotul și ortodoxul făcea cel mai josnic trafic de influență ca să-l aducă în țară pe veneticul protestant Tony Blair. Dacă o să mai scoată multe păpuși de pe marioneta asta bleagă, n-ar fi exclus ca din Viorel să rămână doar ochelarii și adidașii de baschet, pentru că în rest homunculusul nu e decât un fake, de la cap la coadă.

La ce acuze s-au adunat împotriva lui – și ele ar putea fi doar vârful aisbergului – e absolut clar că Victor Viorel Ponta de pușcărie n-o să scape. Lanțul se strânge în jurul lui, lent, dar inexorabil. Mai întâi a fost martor, apoi a fost pârât, apoi a fost acuzat, apoi a fost plasat sub control judiciar. Urmează, probabil, niște arest la domiciliul lui tata socru, după care ginerică Ponta o să intre și el, ca atâția corifei pesedei, la pușcărie. Pentru faptele de care e acuzat, fără câțiva ani de ”facultate” nu scapă. Dar lasă că e bine, poate vede și el ce înseamnă să faci facultatea pe bune: trei ani de licență, vreo doi de masterat, cu contopire, și alți vreo trei ca să-și pregătească doctoratul. Și doctor iese din pușcărie.

Așa că în loc să îndrugi glumițe ieftine pe Facebook, mai bine fă-ți valiza, Viorele, ia-ți periuța de dinți și pijamaua cu mickymauși și privește cu încredere viitorul. Azi, procurorii tocmai te-au anunțat că ai fost admis la facultate, deci poți să te înscrii oricând. Ori la Jilava, ori la Rahova, ori la Poarta Albă. Alea o să fie, vorba lui Maxim Gorki, ”universitățile tale”. Nu te speria de legendele urbane despre viața după gratii, că nu e chiar așa. Se mai și exagerează. De pildă, când o să-i vezi, la dușuri, pe colegii pârnăiași aliniați în șir indian, la curul tău de vădană, să știi că ei nu sunt mulți, dar le place să se pună la coadă de mai multe ori.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare