HomeActualitateLimba română a început noul an școlar în grevă,...

Limba română a început noul an școlar în grevă, după discursurile politicienilor

Angajații din sistemul de învățământ preuniversitar nu au reluat greva generală în prima zi a noului an școlar, în ciuda lipsei garanției că guvernanții își vor respecta promisiunile, dascălii alegând să nu le răpească elevilor și preșcolarilor bucuria de a-și revedea sau întâlni pentru prima oară colegii (cel de-al doilea caz fiind al copiilor din clasa pregătitoare sau de la grupa mică).

Limba română a început însă și acest an școlar în grevă generală, după discursurile susținute de aleșii și numiții neamului.

Președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației, Ligia Deca, au declarat la unison – șefa învățământului, pe post de portavoce – că banii din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt mulți pentru școala românească, dar lipsesc cu desăvârșire.

Am fi relatat discursurile președintelui Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, și secretarului general al liberalilor, Lucian Bode, rostite cu prilejul începutului noului an școlar, însă acestea fac obiectul unei noi acuzații de plagiat.

Cei care spun că au fost plagiați de inteligența artificială a conducerii PNL ne-au permis totuși să publicăm un rezumat al discursului generalului special Nicolae Ciucă.

Precedentul șef al Guvernului a afirmat în fața elevilor, părinților și profesorilor: “Ăăăăă ăăăă ăăăă ăăăă ăăăă ăăăă ăăăă (…) Ăăăă ăăăă ăăăă ăăăă ăăăă ăăăă (…) Ăăăă ăăăă ăăăăă ăăăăă”.

Președintele-doctor al PNL a fost aplaudat de primarul din localitate, membru al aceluiași partid-stat, PSDNL.

S-a concluzionat că școala fără doctorat e CA COaliția fără PSD.

Ilustrație: Marian Avramescu

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare