HomeActualitateRevista Tresei: Justiție de cumetrie

Revista Tresei: Justiție de cumetrie

Verișorul-ministru de Justiție, Robert Cazanciuc, sesizează Consiliul Superior al Magistraturii pentru declanșarea de verificări care să stabilească dacă recentele declarații politice ale unor peneliști cu privire la modul în care și-a făcut datoria față de Lege colegul de facultate Nițu, față de vărul Ponta, aduc atingere independenței Justiției. Și cui i se adresează această cerere? Președintelui CSM, Marius Badea Tudose, fost coleg de generație cu Victor Ponta, Tiberiu Nițu și Robert Cazanciuc. Cam multă “colegialitate” la nivel înalt în Justiție, nu credeți?

* Deci, ia să vedem cum stăm noi cu Justiția aceasta acaparată în famiglie de către Victor Viorel Ponta și ai lui. Până acum, procurorii din subordinea lui Tata NUPU (aka Tiberiu Nițu), colegul de facultate al premierului cu dosar penal, au fost deosebit de amabili să ignore trei decizii de instanță judecătorească prin care se confirma faptul că Guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parţiale locale şi parlamentare, blocându-le cu intenție. Motiv pentru care Mihai Seplecan, președintele CJ Cluj, a dat un comunicat de presă în care a atras atenția că un procuror nu poate să “înfrângă”, prin decizia sa, ceea ce a judecat un judecător. Magistrat, ca magistrat, dar judecătorul judecă, nu procurorul, motiv pentru care acesta ar fi fost normal să țină cont de decizia instanțelor. Că, în speța formulată împotriva premierului pentru abuz, există deja trei decizii a trei instanţe din România (chiar dacă nu definitive): Curtea de Apel Cluj şi de două ori Curtea de Apel Bucureşti. Trei instanțe vorbesc despre ”un exces de putere” din partea Guvernului Victor Viorel Ponta, confirmând de trei ori, independent, încălcarea legii, dar procurorul de caz și șeful său de secție decid să ignore evidența și să-l scoată de sub urmărire penală. În plus, cu totul inexplicabil, procurorul șef de secție emite o ordonanță de respingere a plângerii inițiale cu o întârziere de 45 de zile, față de prevederile legii. Cam seamănă a favorizarea infractorului. Acestea au fost motivele pentru care lui Tiberiu Nițu i s-a cerut demisia. Motiv pentru vărucul Cazanciuc să joace cazacioc și să-i ceară colegului de facultate de la șefia CSM declanșarea unei anchete cu privire la niște declarații care ar aduce „atingere” Justiției. Din punctul meu de vedere, gașca plantată de premierul cu dosar penal în fruntea Justiției reprezintă unica atingere la adresa independenței acesteia. Că văr la văr, coleg la coleg și cumătru la cumătru, bag seamă, nu scoate ochii…

* Dar ia să vedem dacă vărucul ministru de Justiție a fost la fel de vigilent cu „inșpecția” atunci când Mitomanului de văru-su i s-a trezit gura vorbind independent de ceea ce ar vrea el să ascundă (adică faptul că nu va deține puterea niciodată până nu calcă în picioare Justiția). Prezent la Ghiță TV, pe la începutul lunii iunie, Ponta a verbalizat: „Dacă Liviu Dragnea era achitat, judecătoarele erau arestate. Li s-ar fi înscenat ceva dacă ar fi dat un alt verdict. În acest moment există o singură putere, iar noi ceilalți – Parlament, Guvern, Președinte – facem si noi ce putem”. Aceasta este vizuina (pardon, viziunea) premierului României cu privire la puterile în stat: rolul lor, raportul dintre acestea și cât de separate le-ar vrea dacă ar putea. Și în această vizuină (pardon, viziune) s-a aciuat și vărucul Cazanciuc.

* Dar mai țineți minte ce declara Victor Ponta: “Avem nevoie de mass media ca de justiție”? Da, cum să nu: justiția să facă presă și presa justiție… Așa ca la tembeliziunile Varanului și ale lui Sebastian Ghiță.

* În rest, hoții dovediți, împreună cu familiile și clientela lor ne bagă mâna în buzunare în timp ce ne zâmbesc liniștitor la televizor și recită propagandă despre laptele și mierea care le curge lor prin buzunare ca și cum ne-ar curge nouă. Fixațiile sunt aceleași: “Boc și Băsescu au tăiat, noi vă dăm înapoi”, “reparăm ceea ce s-a stricat”, “înainte era rău, acuma e bine”, “scârț-scarț va fi bine doar de marți”. Majoritatea s-au dovedit a fi niște penali aduși în fruntea bucatelor de către indiferența crasă a celor care se declară “scârbiți” de politică, de clasa politică șamd. Cât de penali sunt o știm din acțiunile justiției. Avem peste 15 miniștri ai acestui mult prea “cinstit” guvern, destituiți pentru hoție și incompatibilități, miniștri cu dosar penal sau chiar executând pedepse privative de libertate. Nu există zi fără să nu aflăm cum apropiații acestei guvernări cer șpagă de câte un milion de euro (musai!), sau cum au devalizat de milioane de euro bugetul statului – în fapt buzunarele cetățenilor români. Iar vărul Cazanciuc se piaptănă!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare