HomeActualitateRevista Tresei: Prea Autosesizatul Ciorbea Îndurătorul

Revista Tresei: Prea Autosesizatul Ciorbea Îndurătorul

Minune mare la Instituția Avocatului Toporului: s-a trezit Victor Ciorbea și a rămas șocat în direct la Antena 3. "Abia acum am aflat despre cele întamplate (arestarea și condițiile de viață în arest “îndurate” de Sorin Oprescu – n.n.). Am luat legătura cu colegii și ne-am sesizat din oficiu, am dispus o anchetă la arestul preventiv. Am rămas șocat de cele menționate, de dialog și de situație. Nu vreau să mă pronunț înainte, dar am sesizat din oficiu. Se pune sub semnul întrebării respectarea unui drept fundamental", a declarat Victor Ciorbea la Antena 3. Cu atât mai mare minunea cu cât Ciorbea când este sesizat doarme pe el, iar acum a făcut ochi din oficiu. Cred că minunea ar trebui menționată în analele Bisericii Ortodoxe Române drept Sfânta Îndurare din Oficiu din Seara Zilei de Miercuri. Ziua în care lui Ciorbea i-a lăcrămat Ochiul și s-a gândit să facă o minune pentru amicul Opărescu.

* Sorin Oprescu, susțin avocații, este grav bolnav și nu-și mai simte degetele. Normal, funcția creează și stimulează organul. N-a mai numărat șpagă de foarte multă vreme, este firesc să nu-și mai simtă degetele. Cât despre servilismul lui Ciorbea, el nu e la prima abatere de acest gen în care nu se “sesizează” când este sesizat în legătură cu încălcarea drepturilor poporului pe care cică-l reprezintă, dar, de îndată de încep avocații pușcăriabililor să se vaiete pe la tembeliziuni, se sesizează din oficiu.

* Toată lumea râde, cântă și dă bine în sondaje. Ultimul sondaj INSCOP Research ne dă partidul interesului național cu o sutime de procent peste pragul electoral și UDMR agățat fix de prag. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, PNL ar obţine 42% din totalul voturilor, iar PSD 35%, arată Barometrul INSCOP Research realizat la comanda ziarului ”Adevărul”. Iar UNPR ar lua 5,1%. De unul singur, fără să mai aibă nevoie de PSD. Vorba cântecului: sondajul te ridică, sondajul te coboară, sondajul îți dă viață și tot el ți-o omoară!”

* Băsedații de la Antena 3 ne vor demonstra cât de curând că celebrele “Tăblițe de la Tărtăria” sunt de fapt o delațiune a lui Traian Băsescu cu privire la ce se mai trafica la frontiera dintre Epoca de Piatră și Epoca de Bronz. În rest, vorba colegilor de la Evenimentul Zilei: “E halucinant cazul documentului lui Gâdea. Nu exista imprimantă care să tipăreasca așa ceva în 1984, nu exista programul de editare text care să editeze așa ceva în maniera în care arată el (ideea de Windows 1.0 cu totul a apărut în noiembrie 1985, într-o varianta rudimentară), Microsoft Word a introdus în 1995 opțiunea spell checker care putea sa produca cuvantul "character" în documentul lui Gâdea. Cireașa de pe tort: în toată arhiva CNSAS nu e un alt document "făcut la calculator" și printat în inkjet (Canon, HP, Epson, and Lexmark abia în 1991 au lansat tehnica asta) sau laser (1992 – HP) de fosta Securitate”.

* Pe banii contribuabilului, reprezentanții statului își permit adevărate crize de umor absurd. Astfel, acționarii Romgaz, producătorul de gaze controlat de statul român, prin Ministerul Energiei, care deține peste 70% din acțiuni, au respins, în AGA de miercuri, solicitarea companiei de a-și angaja avocați externi pentru consultanță și reprezentare în litigiile în care este implicată. "Nu se aprobă achiziția de către SNGN Romgaz SA de servicii de consultanță, asistență și reprezentare juridică specializată externă", se arată în hotărârea AGA. Adică “Statul” nu permite Romgaz să-și angajeze avocați ca să se judece cu “Statul”.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare