Ancheta în cazul accidentului din Pasajul Lujerului, în care au fost implicate patru tramvaie, este în plină desfășurare, însă incidentul le-a furnizat patronilor de parcuri de distracții o nouă idee.
De la o vreme încoace, în țară au loc din ce în ce mai multe accidente în care sunt implicate tramvaie. Vedete, simpli cetățeni și, mai nou, călători au simțit pe propria piele rezistența metalelor la deformarea mecanică.
Patronii de parcuri de distracții din țară vor să profite de boomul accidentelor și să ofere amatorilor de senzații tari tramvaie care se tamponează.
„Toată lumea iubește mașinuțele electrice din parcuri. Dar cel mai mult oamenii iubesc să se tamponeze unii cu alții precum retardații. Mie personal îmi place să evit tamponările, dar, recunosc, de multe ori, intru și eu, dinadins, în alții. Ba chiar unii indivizi au o plăcere morbidă în a-i tampona pe ceilalți și a-i face să dea cu dinții de volanul ăla din fier. De la o vreme însă, tamponările de tramvaie în trafic au devenit din ce în ce mai dese și mai populare. Prin urmare, de ce să nu aducem tramvaiele de pe stradă în parcuri, unde pot să se facă praf-țăndări într-un cadru organizat?” – Administrator de parc de distracții.
O plimbare cu tramvaiul care se tamponează va costa în jur de 15 lei plus asigurare medicală obligatorie din partea clientului.
„Ținând cont de numărul foarte mare de călători implicați în accidentul de la Lujerului, credem că noua distracție va avea succes. Așteptăm atât oameni curioși să vadă cum e să fii tamponat într-un tramvai, cât și oameni care au mai trecut prin asta și vor să repete experiența. Aceștia din urmă, dacă aduc dovezi de la IML, pot beneficia de reduceri în funcție de leziunile suferite.” – Alt administrator de parc. Deocamdată, singurele tramvaie de acest fel au fost amplasate în parcul Herăstrău, unde au înlocuit vechile mașinuțe.