HomePoliticParlamentCând prea mulți încalcă legea, schimbi Parlamentul, nu legea!

Când prea mulți încalcă legea, schimbi Parlamentul, nu legea!

Simțind, în prag de toamnă, că bate un vânt rece din baltă, deși Jilava e departe și Poarta Albă și mai departe, niște parlamentari cu bube-n cap și morcov în cur s-au gândit să organizeze o dezbatere privind justiția. Tartor a fost Călin Popescu-Tăriceanu, cercetat penal, iar printre invitați s-au numărat numai nume de marcă: fostul ministru PSD al Justiției de pe vremea lui Năstase, Rodica Stănoiu, politrucul Mircea Dogaru și, ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră, Adrian Severin, fost europarlamentar PSD și condamnat în primă instanță la trei ani și trei luni de închisoare cu executare.

Ideea de la care s-a pornit a fost aceea că justiția nu mai e justiție, pentru că prea au început să se umple pușcăriile de politicieni, așa cum în România nu s-a întâmplat niciodată. ”În numele luptei anti-corupție, s-au comis abuzuri flagrante”, a mugit Tăriceanu, fără însă a preciza la ce abuz se referă: la abuzul cu bilețelul roz, strecurat pe sub masă lui Băsescu, în cel mai curat trafic de influență, sau la sfidarea cozii și intratul prin față la permise auto? Ori poate s-a referit la abuzul de a-i chema pe polițai acasică la el, să-i facă poze de buletin fostei doamne Tăriceanu, care era nedeplasabilă la data respectivă, fiind chinuită de o lene grozavă. Doamna Stănoiu a regretat și ea frumoasele vremi de odinioară, când puteai, ca politician, să furi combinate și fabrici întregi și tot ce-ți zicea justiția era, eventual, ”Să vă fie de bine!” Doamna Sanda – numele de cod cu care duduia Stănoiu turna la Securitate – s-a arătat indignată că astăzi ”CSM e un organism obuz, birocratic, care nu mai are nicio legătură cu ceea ce noi am conceput să fie”. Așa e, doamnă, ce bine era pe timpul lui Năstase! Pe atunci, numai politicienii aveau dreptul să fie obezi în țara asta, CSM era un amărăștean costeliv care, dacă voia Împăratul, primea niște ciosvârte, dacă nu, nu.

În fine, bomboana pe coliva acestui veritabil priveghi de securiști și corupți a pus-o domnul Severin, poreclit de ziariștii englezi ”gimmi more”, care a declarat, senin ca un fluturaș, că ”atunci când prea mulți încalcă legea, schimbi legea”. Auzi, vere, câtă înțelepciune! Carevasăzică, dacă se comite prea mult o anumită infracțiune, nu mai trebuie băgați infractorii la pușcărie, trebuie modificată legea. De pildă în București, potrivit datelor oficiale, se comit câteva sute de furturi pe lună. Nu vi se pare că-s cam mulți hoți care te lasă cu pereții goi, acasă, și cu portofelul lipsă, în tramvai? Potrivit domnului Severin, legea ar trebui schimbată, pentru ca furtul din buzunare și spartul caselor să devină ceva legal, să nu se mai streseze bieții ciorditori că-i prinde potera cu plasma pe scări. La fel, în Vaslui, județul cu cele mai celebre violuri și cele mai palpitante omoruri. E absurd să bagi la pușcărie atâția juni, mai ales când dau năvală câte șapte pe-o fată, sunt prea mulți, așa că de ce să nu-i lăsăm să-și facă mendrele? Iar acum, că vine tulburelul cel nou, e clar că o să fie și mai mulți și numărul violurilor și omorurilor va crește exponențial. Ce facem, domnu Severin, declarăm furtul, violul și crime legale, doar pentru că sunt prea mulți oameni care săvârșesc așa ceva în România?

De fapt, din partea unui individ care acum două decenii se oripila că-i prea mult hidrogen în apă, la ce să te aștepți? Ferice de noi că n-avea domnul Severin și pe-atunci asemenea gânduri, că până azi ne modifica și legile fizico-chimice, de-ajungem să bem toți numai apă oxigenată. Nu, domnu Severin, atunci când sunt prea mulți politicieni care încalcă legea, iar 588 de parlamentari acumulează, în total, zeci de ani de pușcărie, soluția nu e să schimbi legea, soluția este să-i schimbi pe ei și să-i trimiți la bulău, acolo unde a fost în toate epocile locul corupților, hoților, violatorilor și criminalilor. Așa că mai curând lasă baltă prostiile astea și ai grijă ce îți dorești cu schimbatul ăsta. Că mâine-poimâine ajungi preferatul colegilor de pârnaie, și când or tăbărî vreo douăzeci de haidamaci pe matale, s-ar putea ca milioane de români să zică ”Douăzeci sunt prea mulți, schimbați legea: legalizați violurile la dușuri!”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare