HomePoliticCât îi e de greu primarului liberal din Petrăchioaia?

Cât îi e de greu primarului liberal din Petrăchioaia?

Mihai Dobre e exemplul noului gospodar “pe treabă.” Protejat de sistem, a ucis de aproape patru ani hidra pesedistă, pe care a lăsat-o doar cu un consilier. E primar de şapte ani în Petrăchioaia. Edilul e dat cu factor de protecţie. Nici musca nu se atinge de părculeţul lui de suta de mii, de vilele familiei şi de vârârea banilor pe gâtul unui prieten. Factorul poştal n-aduce nicio citaţie. 

Cică primarul a învăţat nu numai lecţia de turnat asfalt, ci şi cum să ai un parteneriat strategic cu Bucureştiul. Merge cu asfaltul înainte. Până se termină străzile. Apoi va cere şi de pe la vecini. La Băsescu alţii au turnat şi vedeţi unde a ajuns?

Mihai Dobre e proba vie ce poate face un primar protejat. A fost scos de pe lista neagră a procurorilor. 

Dacă şi-a luat în posesie primăria, cine să-l mai tragă de mânecă? Cine să-l mai întrebe dacă 500 de euro, tăiatul unui copac nu e mult, şi dacă pune în loc alţii, cât costă? Pe el nu-l toarnă nimeni la DNA, doar la gazetă.

Comuna a fost declarată de Reuters “polul sărăciei.” Oamenii de pe fosta moşie a boierului Petrache vor să fie ca primarul: bogaţi şi devreme acasă. 

Mihai Dobre o dovadă vie că hoţii lor nu sunt la fel ca ai PSD.

Aşadar Dobre din Petrăchioaia poate deveni un model de reuşită. Prin el însuşi şi-a pus în primul an de mandat şi gard la casă. Înainte, săracul n-avea decât câmp deschis. Aşa zic ciorile rele, izgonite de primar.

Uşor, uşor s-a înălţat. Prin rude şi prieteni e avut, dar mai are până a deveni boier mare. 

Pandurul din Afumaţi e acum Dobre de Petrăchioaia. La toţi ne e greu. Şi lui îi este, dar ce să facă. E alesul şi merge mai departe. 

Cum spuneam, hoţii lor nu sunt ca hoţii noştri. E şlagărul luptei anticorupţiei care nu calcă prin Pertăchioaia. Degeaba liftele l-au dat recent în primire unor ziarişti. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare