HomePoliticParlamentPropunem ca demnitarii să nu mai stea la...

Propunem ca demnitarii să nu mai stea la coadă, dar să aibă și prioritate la intrarea în pușcării!

După ce a dat și el puțin cu jet pe toți fraierii din România care stau la coadă, afirmând că domnul Tăriceanu ne-a făcut o mare favoare, venind personal să-și ridice permisul, în loc să trimită vreun lacheu, un vajnic membru al ALDE, filiala Timiș a venit cu o idee năstrușnică. El este de părere că demnitarilor ar trebui să li se interzică prin lege să mai stea la cozi, deoarece nu pentru asta sunt plătiți cu zeci de mii de lei de la buget.

Carevasăzică, ori de câte ori au de rezolvat o problemă administrativă, e suficient ca demnitarii să delege pe cineva să le ia buletinul, carnetul, pașaportul, în timp ce ei își văd, liniștiți, de atribuții. Și cum atribuțiile lor, în această perioadă, constau în a sta cu rotula la soare, fiindcă e vacanță parlamentară și nu mai au motive să chiulească din plen, e clar că ele trebuie respectate, iar proștii trebuie să stea la cozi.

Măsura ni se pare absolut corectă – noi având un deosebit respect pentru demnitari ca domnul Tăriceanu – , dar totuși incompletă. De aceea, propunem parlamentarilor din următorul legislativ să dea o lege care să specifice clar nu doar că demnitarii și rudele lor de gradul unu, doi și trei virgulă paișpe nu mai trebuie să stea la cozi, ci să precizeze și alte facilități. Tot în ideea că timpul demnitarilor noștri e foarte prețios și e necesar să fie drămuit cât mai bine. De pildă, să se scrie negru pe alb în lege că parlamentarii, miniștrii, primarii, consilierii și alți pulifrici care plimbă hârtii pe plan local trebuie să aibă prioritate și la procese.

Este nedrept să le irosim timpul plimbându-i prin apeluri și recursuri ani de zile, ba să mai și riște să li se prescrie pedeapsa. Corect ar fi ca demnitarii să fie judecați în regim de urgență și băgați la pușcării imediat ce s-a dat sentința, nu să fie lăsați să treacă întâi pe acasă, ca să se sinucidă cu Gillette Mach 3 la flocii de pe ceafă. E momentul să dovedim că ne pasă de eforturile demnitarilor noștri și vrem să beneficieze de cât mai multe mandate. De reținere, cu executare. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare