HomeSocialUn hautobuz numit discriminare

Un hautobuz numit discriminare

 

Noi, Romani CRISS, aripa pentru Europa, protestăm împotriva intenției primarului italian al orașului Bargaro Torinese de a rezerva autobuze romilor din tabăra locală. Este o gravă segregare rasială reînviind nu doar apartheidul Africii de Sud, dar și având conotații ducând direct spre lagărele fasciste. Respectivul primar dorește să folosim exclusiv autobuze separate, interzicându-ne accesul în cele ale transportului public local obișnuit. Acest fapt va conduce la abuzuri inimaginabile față de emigranții romi din România, printre care enumerăm:

1. Obligativitatea compostării biletelor, pentru prima dată după călătoria dinspre India natală. O asemenea măsură ține de imaginația lui Hitler și cerem să fie compensată prin înființarea unei echipe controloare din rândurile etniei rome.

2. Dispariția tradiției și a însuși sensului călătoriilor noastre cu autobuzele: ce își închipuie nazistul italian, că o să ne furăm între noi portofelele?! Există riscul apariției unui astfel de fenomen, cu consecințe exterminatoare amintind holocaustul.

3. Autobuzele sunt pentru puradei o adevărată școală a vieții, unde învață manual cum să se descurce în existență. Li se neagă astfel dreptul la educație și oportunitatea unei calificări specializate pe piața europeană a muncii.

4. În cazul adoptării aberantei măsuri, scaunele din autobuzele respective ar dispărea rapid, mai ales dacă vor fi din metal. Nu acceptăm să fim transportați ca vitele de-a-mpicioarelea, în condiții evocând trenurile dirijate de Gestapo.

5. Deși în Italia ne este interzisă circulația ca în România – alături de caii proprietate personală, nici autobuzele menționate nu sunt dotate corespunzător, cu uși care să permită accesul acestora. Cum ar veni, legislația nu e – pentru noi – nici cal și nici măgar. 

6. Conform tradiției milenare, numai bulibașa are dreptul de a-i conduce pe romi. Ar fi necesar câte unul pentru fiecare autobuz și să-l punem la o muncă înjositoare în ochii supușilor.

7. Cei prinși fără bilet ar trebui amendați de un stabor țigănesc. Care judecător al nostru bulește așa un concetățean, pe motivul că-i rom adevărat și cu multe guri de hrănit acasă?

8. Atitudinea barosanului italian seamănă cu a strămoșilor săi romani, care ne-au deportat pe noi în Dacia când încă fraierii de români nu existau. Nasol să-i trateze așa pe strămoșii lor urgisiți, trimiși de Roma să plimbe ursul în sărăcie. Știe alde Mussolini ăsta cum e să trăiești lângă unii cu portofele vai mama lor, de te ia cu lacrima lui Ovidiu după o zi de muncă?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare