HomeSocialDe ce nu-i nicio pricopseală să fii Pricopie

De ce nu-i nicio pricopseală să fii Pricopie

Am aflat, în sfârșit, de la dl. Prim-Ministru de ce nu au elevii manuale noi: "lobby-ul editorilor de manuale" e atât de puternic, că fiecare ministru al Învățământului din ultimii 10 ani a rămas doar cu bunele intenții în mână. "Explicația" vine dinspre autorul vulpii capitoline, pe care Premierul l-ar schimba și nu prea, că asta cică nu-i rezolvă problema. Cum toată lumea de la noi e obișnuită ca miniștrii să nu rezolve niciun fel de probleme, în afara celor personale, vom sta din nou liniștiți la locurile noastre. Observăm, din declarațiile oficiale, că lobby-ul editorilor face, de fapt, lobby contra editării manualelor. Mai băgăm de seamă că miniștrii sunt neputincioși în fața situației, venind și ei la minister ca să aibă unde să-și bea cafeaua.

Estimp, "colectele" profesorilor continuă liniștite prin școlile românești, cele care asigură în Constituție învățământul obligatoriu și gratuit; vremurile de dictatură funeriotă au trecut de mult și nici nu par a se mai întoarce în România. Păi cum mai făceam cu analfabetul ăla studenți fără BAC, care vor instrui noile generații după operele manuale ale lui Vanghelie și ne vor opera precum maestrul Ciomu?

Deci, problema care este ar deveni cam așa: tot mai bune-i manualele digitale care le zice dom' Șef, că n-o să mai stăm noi la mâna lăbiștilor care le tipărește; aducem pă firmele agreate d-ălea eftine din China și le vindem la minister pă preț dă aifoanele lu' proștii dă americani. Care, dă fraeri ce e, nici nu știe unde e România pă hartă. Lasă că știe rușii și în două ore e la București, să ne facă ei manualele care ni se potrivește dă veacuri.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare