HomeSocialD'ale cetateanuluiCare-s dușii cu pluta: Funar sau clujenii care l-au...

Care-s dușii cu pluta: Funar sau clujenii care l-au votat?

Scriem, cât de des putem, despre problemele Transilvaniei. Nu întotdeauna ceea ce considerăm noi ca fiind „o problemă transilvană”, consideră şi cititorii noştri. Ca dovadă, atunci când nu-i întrebi ce trebuie, tac. Mai mult, dacă-i întrebi azi care au votat cu Gheorghe Funar timp de 12 ani, cu toții se declară membri UDMR. Așa că am vrut să știm dacă nu cumva fostul primar al Clujului Napoc este dus cu pluta, dacă aude „voci”. Motiv pentru care am pus un om să iasă în stradă și să-ntrebe. Ce-a ieșit, nu e problema noastră.

Ne zice George Roth din San Francisco (adică și maghiar, și imperialist american): „Nu cred că problema este dacă Funar este nebun sau nu. Cred că problema majoră este impotenţa sistemului juridic care a închis ochii la zeci de încălcări flagrante ale legilor în vigoare. Democraţia fără o justiţie este echivalentă cu anarhia, şi ceea ce a făcut Funar la Cluj este cel mai bun exemplu. Nesocotirea crasă a legilor, culturii şi civilizaţiei pe fundalul impotenţei autorităţilor locale, a făcut posibilă distrugerea arhitectonică a centrului acestui oraş (am uitat să spunem, dar Gheorghe Funar a săpat în căutarea metrolului dacic întreaga piață centrală a Clujului. Iar când au vrut conspiraționiștii maghiari să astupe gropile, le-a înconjurat cu ghene și mașini de salubritate – n.a.). De asemenea aş fi curios dacă cineva a adunat sumele pierdute de oraşul Cluj din cauza acestui primar care a speriat investitorii. În State lumea mă întreba despre acest «celebru» primar ultranaţionalist. Le ziceam că el este nebun. Era cea mai convenabilă scuză care îi oprea să întrebe mai departe. Clujul ar fi trebuit să fie cunoscut după Universităţi, după Parcul Babeş, spitale etc. nu după un măscărici, nebun sau nu, care timp de 12 ani a reuşit să se menţină în fruntea oraşului”.

Suntem întrerupți de un domn care se recomandă simplu, Virgil: „Singura problemă sunt ungurii care vor să ne fure Ardealul. Şi acuma mai nou vor să ne fure şi primarul nostru care a fost cel mai priceput şi bun gospodar. Români treziţi-vă! Ungurii fac lobby ca să-l interneze pe Funar. Ce se va alege din Cluj fără Funar? Nu vă lăsaţi influenţaţi de articolele comunisto-ungaro-evreieşti”.

„Funar nebun? – se-ntreabă, retoric, Adrian Patrik (bă, tu ești irlandez!) Mă miră faptul că această întrebare se mai pune încă. Într-o democraţie adevărată acest individ era demult internat într-un ospiciu psihiatric şi declarat non responsabil. Numai în România, acest individ periculos a fost primar al unuia din cele mai vechi oraşe româneşti şi face deliciul mass-media”.

„Cei nebuni, de fapt, sunt ziariştii”, intervine în discuție Liviu Chilian. La care, de parcă ar fi în capătul celălalt al străzii, ne strigă în reportofon unul Deceneu (da, domle, Deceneu, ca pe strămoșul meu dac!”): „Puneţi acum, fraţilor, un ungur primar! Dar să-l alegeţi dintre cei pe cale să comită sinucidere… tot au ei cea mai mare rată de sinucigaşi din seminţiile de după Adam şi Eva! Bravo reporter, bravos! De ce nu-ţi prezinţi matale un curriculum vitae pe post de articol? Îţi jur că prea-curvitul patriarh al caracatiţei roşii româneşti te va lua în parohia lui”.

El este aprobat de-o doamnă cu broboadă: „Funar este un om drept şi cinstit chiar de mai sare calul uneori cu ungurii, dar ce-aţi vrea domnilor, colonie austro-ungară în Transilvania? Vedeţi-vă de Bucureştiul vostru care are o sută de funari nu unul”.

“Sigur că da, zice Adam Laszlo: „Funar a fost foarte normal mai ales atunci când a câştigat, el şi cu familia lui, miliarde de lei vechi pe lună, plătind 3 milioane pentru bizonul din Cluj – ăla care l-a tot votat 12 ani, de 3 ori la rând. Puţin creier poţi să ai să-l numeşti pe groparul Clujului drept şi cinstit atunci când n-a făcut altceva în ăia 12 ani decât să fure cu neruşinare”.

„Domnilor de ce atâta ură pe acest om?! – ne trage de mânecă Aurel Baciu – singurul care recunoaște că l-a votat. Numai pentru simplu fapt că a vopsit nişte bănci în roşu-galben şi albastru? Eu am votat pentru el îi cunosc familia şi toţi prietenii mei au făcut la fel. Nu criticaţi de departe vă rog, domnilor! Daţi-i o şansă acestui patriot – că este un adevărat patriot, plânge pentru România! Iubeşte Cluju' mai presus de propria-i familie! Vă rog nu-l linşaţi mediatic pe acest Om de caracter. De altfel nici macheta prim-ministrului Antonescu n-o mai are. Atunci… de ce? Şi ungurii l-au votat, dar nu vor să se laude, le e teamă de UDMR”.

“Funar nebun? – se trage de-o parte un domn agasat: „Nu! Este un accident genetic! Nebuni sunt proștii ăștia care n-ar schimba primarii cum nu-și schimbă ciorapii și chiloții, cu anii!”

Iar restul clujenilor, după cum v-am zis, sunt toți înscriși în UDMR. Și nu recunosc că au votat cu Funar, așa cum ne-a spus bunul domn Aurel, că le este frică de UDMR.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare