HomeSocialD'ale cetateanuluiPapa Francisc a trecut la mitră cu vizieră și...

Papa Francisc a trecut la mitră cu vizieră și filtru microbacterian, pentru a se putea ruga în deplină siguranță împotriva coronavirusului!

Amenințarea coronavirusului și dezastrul din Italia a avut un efect neașteptat la Vatican, dacă ar fi să comparăm reacția papalității cu măsurile ceva mai lejere adoptate de liderii religioși ortodocși din estul Europei, de exemplu.

Suveranului Pontif i-au fost impuse, și a acceptat fără crâcnire, măsuri de protecție împotriva pericolului coronavirusului, atât la locul de muncă cât și în timpul liber pe care, după cum se știe, sfinția sa tot la serviciu îl petrece..

Papa Francisc a început să poarte, în public, adică în prezența anturajului de consilieri și funcționari de la Vatican, din această săptămână, o mitră dotată cu un scut facial din policarbonat cu filtru microbacterian, pentru a respecta noile standarde de sănătate și securitate ale Vaticanului.

„Atunci când prezidează masa într-una din sfintele noastre locații ceremoniale, Papa este obligat să poarte în orice moment o mitră prevăzută cu filtru microbacterian, care protejează ochii și fața împotriva a tot, de la apa sacră contaminată sau saliva participanților la slujba și până la eventualele proiectile contaminate ce ar putea fi propulsate de teroriști„, a spus cardinalul Angelo Sandri, care a menționat că scutul a fost proiectat cu o balama de-a lungul frunții, oferind protecție facială deplină, dar totuși permițând Sfinției Sale să îndepărteze viziera de pe față când trebuie să bea din potir sau să sărute picioarele săracilor.

„S-ar putea să fie puțin inconfortabil de purtat în timpul audiențelor papale îndelungate, dar tot ce este nevoie ar fi un scuipat infectat din partea vreunui fundamentalist orthodox sau musulman, iar Vicarul lui Hristos ar trebui să schimbe rapid strana papală cu patul de la Terapie Intensivă”, a încheiat cardinalul Sandri.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare