HomeSocialEt si cetera socialaȘi dragostea a murit cu voi acum 27 de...

Și dragostea a murit cu voi acum 27 de ani. Vă rugăm să ne iertați

Sunt 27 de ani. Sunt ani în care am înaintat în vârstă, lăsând în urmă urletele unei generații flămânde după libertate. Sunt 27 de ani în care timpul a fost inamicul nostru, nu aliatul nostru, căci nu am evoluat, doar am îmbătrânit. Sunt 27 de ani de când Iliescu a tras în tinerii bravi, iar în locul lor au crescut scutiți la sport. Sunt 27 de ani de când neo-tovarășii ne calcă în continuare în picioare, dar ne dau cola, hamburgări, pizza și pornhub ca să nu simțim cum ne fură dreptul la viață. Sunt 27 de ani de când năzuința și lăcomia după cuvinte neșoptite au fost înlocuite cu durerea în cur. Sunt 27 de ani de când nu ne mai iubim. Nici pe noi, nici pe aproapele nostru. Sunt 27 de ani de când spiritul dreptății a murit. Sunt 27 de ani de când nu mai avem credință ca să mutăm munții din loc. Sunt 27 de ani de când am dobândit avuții mărunte ca să ne ajungă pentru a doua zi, dar dragoste pentru viitor nu mai avem. Sunt 27 de ani de când suntem nimic.

Dorul lor, al celor din '89, pentru libertate a răbdat îndelung, apoi s-a aprins de mânie și a izbit ca un tsunami în epicentrul tovărășiei comuniste. Dorul nostru pentru adevăr are parte doar de nedreptate, dar nu suferim din cauza asta, îi credem pe tovarăși în continuare, nădăjduim în van și răbdăm ca proștii. Ei, cei din '89, au suferit, au crezut, au răbdat și au ieșit la Universitate să se elibereze. Noi suferim, credem, răbdăm, dar îl așteptăm pe baiatul cu pizza. Dragostea lor, a celor din '89, pentru libertate nu a scăzut niciodată. A noastră e moartă de 27 de ani.

Ei, cei din '89, când erau copii, vorbeau ca niște copii, simţeau ca niște copii, judecau ca niște copii, dar când s-au făcut bărbați, s-au lepădat de cele ale copiilor. Noi am rămas niște copii bătrâni și neajutorați care își caută în continuare salvatorii. Ei, cei din '89, aveau credinţă, nădejde şi dragoste. Iar cea mai mare dintre acestea era dragostea pentru libertate. Noi nu avem nimic. Nici măcar milă pentru nefericirea noastră.

Voi, tinerii care ați plătit cu viața acum 27 de ani pentru ca noi să avem dreptul să ne pișăm pe el de vot, vă rugăm să ne iertați. Habar n-aveam că dragostea și respectul de sine al acestui popor au murit odată cu voi.

Dumnezeu să vă odihnească în pace!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare