AcasăActualitateRevista Tresei: Leafa trece, noi cu drag muncim

Revista Tresei: Leafa trece, noi cu drag muncim

Cine zicea că USL nu trăiește și nu fură în continuare de la noi? Contabilul pe care PNL îl tot pune ministru al Sănătății vine să ne reconfirme existența Grupului Infracțional Organizat ce se chinuie de mai bine de un an să ne convingă că s-a destrămat, că fură separat. Deși Ilie Sârbu, mono-socrul lui Victor Ponta, a fost numit ilegal adjunct la Curtea de Conturi (poziție din care să mai dosească din furăciunile lui ginerică), Eugen Nicolăescu are tupeul să ne mintă că “PNL nu poate contesta acum numirea lui Ilie Sâibu la Curtea de Conturi”.

* "Am căutat și căutăm argumente de neconstituționalitate. Până în acest moment, toți juriștii pe care i-am consultat nu ne-au dat niciun fel de răspuns pozitiv. În consecință, în acest moment, nu putem contesta, că nu avem motive și numai ca să ne aflam în trieabă nu o facem", a deversat în spațiul public o explicație Nicolăescu. Adică alde PNL nu consideră că s-au aflat degeaba în treabă depunând o moțiune de cenzură în dorul grevei japoneze. Și nici pe aia n-au fost capabili să o facă când și-au propus, cică din lipsă de cârpe (deși, la cât de cârpe sunt, puteau să se poarte unii pe alții pe brațe, tot un drac). Iar acum ne zic că n-au motive să conteste constituționalitatea numirii într-o sinecură politică a unui nume de dosar penal de-al găștii lor (cică sparte). Domnul contabil de sănătate ar trebui s-o contabilizeze și pe această informație, s-o caligrafieze pe coloana “incompatibilități” la rubrica “De ce Ilie Sârbu nu poate fi numit legal la Curtea de Conturi”: pen’că a absolvit de abia în 1998, la Universitatea Craiova, licența Științe economice, specialitatea management, însă nu acumulat experiența cerută de lege în aceasta specializare. Pen’că, din 2000 încoace, Sârbu a ocupat exclusiv funcții politice: ministru în cabinetul Năstase, senator, traficant de influiență în dosarul retrocedărilor de păduri șamd (cam ce știe să facă un politruc).

* Citesc, cu stupefacție, că inspectorilor ANAF, odată cu venirea timpului rece, li s-au terminat băbuțele care vând ciupercuțe și urzici și nu mai au pe cine hărțui cu „apciza”. Că doar n-au să se ia de șmecherașii cu “merțane” și “chiu-șasă”, să le dea pirandele cu oalele de noapte și copchilul de țâță-n bot și nu magraonu’ cu plicu-n buzunare!? Așa că s-au apucat să hărțuiască o copilă din Bârlad crescută de bunică-sa și căreia niște români de bine i-au făcut donații pentru ca aceasta să poată să-și continue școlarizarea. O mână de oameni din țară și de peste hotare, impresionați de povestea fetiței cu inteligenţă peste medie crescută de bunica maternă în condiţii insalubre, au întins o mână de ajutor și au făcut diverse donații. Să-și justifice șpăgile, neterminații de la ANAF cer acum declararea valorii acestor donații – să aibă ce impozita Guvernul Mitomanului Plagiator. Se construiesc la noi cartiere de blocuri pe persoană fizică (n-așa, domn’ primar Negoiță?) și nimeni nu întreabă de unde bani pentru materiale de construcții, salarii, alea, alea – că de plata impozitelor nu se pune problema când se fură cu milioanele de euro, dar se înfoaie Fiscul pentru o legătură de mărar și o căoățină de usturoi “neapcizat”. Asta în condițiile în care din lege reiese clar că ajutoarele umanitare nu trebuie declarate. „Potrivit art. 42 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi a pct. 3 din Hotărârea de Guvern nr. 44/2004 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Codului Fiscal, ajutoarele umanitare obţinute de persoanele fizice sunt cuprinse în categoria veniturilor neimpozabile. Pentru aceste categorii de venituri persoanele fizice nu au avut obligaţii declarative” – așa zice la lege. Dar ce-are a face Legea cu dorința de a se afirma plenar a funcționarului public pus pe funcționăreală?

* Păi să începem noi să publicăm din poveștile cu mitele care se dau pentru a ajunge onor cetățeanul conțopist de birou la ANAF. Și cât trebuie să mai dea din coate și să miște din urechi până ajunge să fie avansat inspector pe teren. Că atunci mașina de neam prost și viloiul vin ca de la sine din pimul an de alergătură pe teren… Cum ar fi fost dacă verificarea persoanelor cu venituri mari începea chiar cu inspectorii ANAF? Să-și justifice funcționarii averile și abia apoi să fie puși să verifice. Că până la proba contrarie cam avem situații în care un șpăgar verifică un evazionist. Și viceversa.

* De abia acum am realizat de ce lua mită Sorin Opărescu. Știa că e bolnav de plânge pământul de dorul lui și, ca medic cu experința șpăgii (de pe partea aialaltă a baricadei, cum s-ar zice), se pregătea de vremea când avea să stea în fața foștilor săi colegi. Se pregătea să iasă la pensie, săracul.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare