Esti pe cale de a lansa un nou site? Esti la inceput de drum si nu prea stii la ce trebuie sa fii atent astfel incat sa fii sigur ca faci o treaba buna chiar de la inceput? Ai emotii deoarece crezi ca nu vei putea sa iti dezvolti proiectul? Sunt niste intrebari pe care multi incepatori si le pun. Este perfect normal, cu totii am facut asta. Pana la urma nimeni nu s-a nascut invatat ci fiecare dintre noi a acumulat toate informatiile pe parcurs, fie citind, fie experimentand „pe propria piele”.
Noi iti recomandam ca pentru inceput sa incerci sa inveti cat mai multe citind, nu din propriile greseli. Internetul este plin de sfaturi legate de corecta creare a unui site, o sursa buna fiind si https://www.cumfaciunsite.com/ pe care noi ti-l recomandam daca vrei sa afli mai multe. In randurile urmatoare noi vom incerca sa iti oferim 5 sfaturi de baza, de care trebuie neaparat sa tii cont daca vrei ca noul tau proiect sa fie un success pe termen lung si sa nu faci aceleasi greseli pe care multi alti incepatori le-au facut inaintea ta.
1. Daca esti incepator alege WordPress pentru site-ul tau
Alegerea unei platforme de tip CMS (adica o platforma de de creare a site-urilor web si publicare a continutului) care sa se potriveasca nevoilor tale este necesara chiar de la inceput. E de preferat, desigur, ca ea sa fie cat mai usor de utilizat (user-friendly) si sa iti puna la dispozitie toate optiunile de care tu ai nevoie. In momentul de fata exista trei mari platforme care sunt folosite la scara larga – e vorba de WordPress (folosit in momentul de fata de 67% dintre cei care detin un site), Joomla (8%) si Drupal (5.7%).
[image image-id=”49182″ height=”400″ width=”400″ image-title=”site1″]
Ce iti recomandam noi? Sa iti indrepti atentia catre WordPress, deoarece la ora actuala este cea mai folosita platforma CMS, ea aducand drept avantaje usurinta utilizarii sale, securitatea pe care o ofera si buna optimizare pentru motoarele de cautare.
2. Stai departe de temele crackuite
Presupunand ca ai ales sa instalezi WordPress-ul pe server, urmatorul pas pe care tu trebuie sa il faci este sa alegi o tema. Da, ea trebuie sa fie una cat mai placuta din punct de vedere aspectului, sa nu fie incarcata cu elemente inutile si sa se incarce rapid. Dar, mai presus de toate, ea NU trebuie sa fie crackuita. Daca ai o tema premium luata de pe internet esti o victima sigura a hackerilor. Unde mai pui ca e nedrept sa nu rasplatim munca unui dezvoltator de teme WordPress care in unele cauzi se intinde pe mai multe luni.
[image image-id=”49183″ height=”400″ width=”400″ image-title=”site2″]
Daca nu ai un buget care sa iti permita sa cumperi o tema premium sunt multe companii care pun la dispozitie si variante gratuite. Ele sunt sigure, avand doar un singur minus – nu pun la dispozitie la fel de multe optiuni de customizare. Pentru inceput insa sunt cat se poate de bune pentru proiectul tau.
3. Alege o nisa si continua cu ea
Site-urile generaliste nu mai sunt la o chiar atat de mare cautare. Da, vei avea persoane care sa iti viziteze site-ul, insa iti va fi mult mai dificil sa creezi o comunitate in jurul sau. Noi suntem de parere ca cel mai bine este ca tu sa stabilesti chiar de la inceput o nisa sau maxim doua si sa te tii de ea. Incearca sa fie ceva de care tu esti pasionat, deoarece in acest fel o sa ai mereu idei de a scrie noi articole.
4. Nu uita de SEO atunci cand scrii articolele tale
Optimizarea pentru motoarele de cautare reprezinta o etapa foarte importanta atat a crearii site-ului, cat si a scierii fiecarui articol. Cauta informatii legate de cele mai bune practici pe care e bine sa le aplici astfel incat sa apari pe pozitii cat mai inalte in Google si celelalte motoare de cautare.