Mulți români au descoperit deja magia pescuitului. Acest hobby este perceput ca un mod de relaxare, dar și ca un antidot accesibil, distractiv, eficient pentru stres și pentru alte probleme de sănătate.
Dacă ești pasionat de pescuit, probabil știi cât de benefică este această activitate pentru starea ta de spirit și de sănătate. Această pasiune este un mod de a uita de probleme și de a scăpa de stresul zilnic. Pescuitul seamănă mai degrabă cu un mod de evadare din agitația muncii și cu o oportunitate de apropiere de natură.
Sentimentele și emoțiile trăite la pescuit sunt pozitive și înălțătoare, chiar dacă este nevoie de răbdare, iar ziua este caniculară. Pentru a scăpa de arșița verii, orice pescar grijuliu va lua cu el și o umbrelă pescuit corespunzătoare nevoilor sale. În caz contrar, fără o umbrelă de soare, el va trebui să suporte căldura și să stea toropit pe malul apei.
Pescarii au diferite obiceiuri atunci când poposesc o vreme pe malul apei, printre care și acela de a observa natura, păsările acvatice, broaștele și lăcustele care umblă de-a lungul solului, bucurându-se de soare.
Cei care merg la pescuit pentru a avea o adevărată aventură în natură, aleg să doarmă la cort. Aceasta este pentru ei o șansă de a se desprinde de viața urbană și de a avea parte de surprize plăcute. Pentru cort, ei au nevoie și de un sac de dormit pentru a fi siguri că nu vor avea niciun disconfort legat de frig, pe timp de noapte. Sacul de dormit are și un alt scop, acela de a izola corpul de pământul rece, deci ar putea înlocui o saltea. Pentru un camping ocazional, în scop recreativ, ar fi foarte bun un sac de dormit pentru trei anotimpuri.
[image image-id=”52030″ height=”400″ width=”400″ image-title=”La”]
Seara, pescarii se bucură de strălucirea focului din fața cortului, pentru grătar și de răcoarea atât de mult așteptată, din lunile de vară. Nopțile sunt în general liniștite pe malul apei, mai ales atunci când nu plouă și este timp foarte bun de campare. Seara întinderile de ape – bălțile, iazurile, lacurile – sunt perfect liniștite și parcă toată natura tace, când apune soarele. Doar țânțarii par să nu aibă somn și să fie enervanți cu zgomotul lor șuierător și înțepăturile stresante.
Pescuitul le oferă oamenilor o modalitate de a scăpa de agitația vieții de zi cu zi și de a-și încărca bateriile cu energie pozitivă. O excursie de pescuit, timp de câteva zile, este un remediu bun pentru depresie și anxietate, o ocazie evidentă de a experimenta magia naturii de aproape, cu o undiță în mână. Selectarea unui loc bun pentru pescuit contează enorm, pentru a avea mai mult succes la prinderea unor specii sau capturi mai mari.
Prin pescuit, oamenii își amintesc de copilărie, își încarcă sufletul de emoții incredibil de plăcute și apoi au o deosebită plăcere să-și împărtășească bucuria cu cei dragi din familie. Ei au amintiri de neuitat din anii când erau mici și își petreceau timpul liber cu undița în mână pe iaz, în ciuda soarelui arzător și a țânțarilor nemiloși. Copii fiind, ei se întreceau și erau entuziasmați în zilele norocoase când prindeau pești mai mari. Pescuitul era o adevărată fericire în copilărie și așa este și în prezent; este o activitate pe care îți dorești să o experimentezi iar și iar, în fiecare an.
Odată cu vârsta, pasiunea rămâne aceeași, dar atitudinea se schimbă, în sensul că oamenii își doresc scule de pescuit mai scumpe, ei fiind interesați de noi tehnici de pescuit și de lacuri și bălți din România, unde sunt șanse de a prinde capturi mai mari.