AcasăProiecte specialePagina de BusinessSecretele celor mai apreciate rețete: Cum prepari corect fructele...

Secretele celor mai apreciate rețete: Cum prepari corect fructele de mare?

Rețetele cu fructe de mare se numără printre cele mai apreciate preparate din bucătăria internațională. Deși acestea îi împart pe gurmanzi în două tabere, respectiv în fani și reticenți, lucrurile sunt certe în ceea ce privește vietățile marine comestibile: atunci când sunt gătite corect, acestea sunt absolut delicioase.

 

Ce înseamnă însă să prepari corect fructele de mare? Află din acest articol!

 

Cum se pregătesc creveții 

 

Fără doar și poate, creveții sunt cele mai iubite fructe de mare. Ușor de preparat și versatili din punct de vedere al asocierilor culinare în care pot fi integrați, aceștia sunt consumați peste tot în lume. Deși pot fi gătiți și în cochilie, dacă ești începător într-ale bucătăriei este cel mai bine să îi decojești înainte, tocmai pentru a te asigura că ai scos toate intestinele. Dacă vrei să te bucuri rapid de savoarea lor, gătește-i simplu, trași la tigaie în puțin unt și ulei de măsline, adăugând peste ei zeamă de lămâie, sare și usturoi (opțional și pătrunjel, după preferințe). Trebuie să știi că ei sunt gătiți atunci când se strâng și capată o nuanță rozalie.

 

Cum să gătești calamarii

 

Gătirea calamarului poate da bătăi de cap chiar și celor mai pricepuți bucătari, din simplul motiv că acesta poate fi compromis dacă nu este supravegheat constant pe timpul preparării. Dacă optezi pentru baby calamari, trebuie să îi cureți, să le tai tentaculele și sunt gata pentru a da naștere rețetelor tale. Vrei un pont bun? Încearcă să-i prepari pane, vor fi delicioși! Pe de altă parte, în cazul în care optezi pentru calamari obișnuiți, va trebui să începi prin a le îndepărta acele plastifiate din interior – desigur, ai și variantă simplă, cea a calamarilor congelați, gata de preparare. Ca regulă generală, calamarul se gătește rapid, la temperaturi mari.

Cum se prepară scoicile

 

Scoicile sunt folosite deseori pentru a pregăti diverse rețete de supe, paste sau orez. Cel mai frecvent ele se gătesc la abur sau se fierb în apă, iar aroma lor poate fi pusă în evidență de mirodeniile alese corespunzător (cum ar fi usturoiul sau pătrunjelul, de exemplu). Indiferent de meniul pe care îl ai în gând, înainte de a te apuca de gătit verifică scoicile și asigură-te că le îndepărtezi pe cele care sunt deja deschise – acestea sunt moarte, deci, sunt dăunătoare pentru sănătate și nu trebuie consumate.

Foarte importantă este și spălarea midiilor, operațiune pentru care îți recomandăm să folosești un burete de sârmă. Un alt truc foarte eficient pentru îndepărtarea nisipului este adăugarea acestora în apă rece, cu sare pentru jumătate de oră.

În general, e important de știut că scoicile nu au nevoie de mult timp pentru a fi gata, în special procesul de fierbere fiind unul de scurtă durată – mai exact, de circa 2-3 minute.

 

Cum preparăm corect crabul

 

Crabul face parte din categoria acelor fructe de mare care conțin și carne albă și maro. Ca regulă, masculii cu clești mari sunt cei care îți pot oferi o cantitate mai consistentă de carne albă. Crabul se lasă la fiert în apă cu sare timp de 8-10 minute (acest timp este ideal pentru fierberea unui kilogram întreg de carne de crab), însă nu înainte de a-l curăța ca la carte. Dacă optezi pentru crabi proaspeți, deci vii, va fi necesar să te ocupi chiar tu de sacrificarea lor; pentru a omorî un crab așează-l cu fața în jos și secționează-l cu un cuțit în zona lamboului. Mai apoi, întoarce-l din nou pentru ca lichidul din interiorul său se se scurgă și spală-l cu simț de răspundere.

Urmează sfaturile noastre și pregătește simplu și corect fructe de mare chiar în bucătăria ta!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare