Ziua internațională a fericirii a fost marcată cum se cuvine de actorii scenei politice de pe Dâmbovița, astăzi.
Capii coaliției de guvernare formată de Partidul Social Democrat (PSD) și de Partidul Național Liberal (PNL) au fost atât de fericiți la conferința de la Palatul Parlamentului, în care a fost anunțat candidatul comun pentru funcția de primar general al Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, de parcă ar fi mers la doctor.
Gabriela Firea a emanat cea mai multă fericire, demnă de un ucrainean care celebrează succesul lui Vladimir Vladimirovici Putin în alegerile prezidențiale din Federația Rusă.
Dacă primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, arăta de parcă se află în fața doctorului, doamna de Voluntari emana o fericire de parcă ar fi vizitat-o direct Doamna cu coasa.
Președinte Klaus Iohannis a fost din nou cel mai fericit – de parcă fiecare zi e Ziua fericirii – pentru că nimeni nu a întrebat unde se află și cu ce se ocupă astăzi sau până la finele mandatului.
Despre Ziua fericirii
Ziua internaţională a fericirii este celebrată, anual, la data de 20 martie. A fost proclamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012, potrivit www.un.org.
Pentru ediţia din acest an a Zilei internaţionale a fericirii, site-ul oficial al evenimentului, happynessday.org, propune sloganul “Mai fericiţi împreună” (“Happier Together”). “În vremuri de incertitudine şi conflict, motto-ul din acest an ne reaminteşte că fericirea de durată provine din sentimentul conexiunii cu ceilalţi şi din apartenenţa la ceva mai mare”, arată sursa menţionată.
Chiar dacă lumea în prezent se confruntă cu numeroase dificultăţi şi, de multe ori, nu putem putem schimba cursul evenimentelor, stă în puterea noastră să alegem cum răspundem actualelor provocări. Patru simple activităţi pot aduce o schimbare pozitivă atât nouă, cât şi celorlalţi.
În ziua de 20 martie, organizatorii ne propun să oferim complimente şi comentarii pozitive unui număr cât mai mare de oameni. În al doilea rând, suntem încurajaţi să ascultăm cu atenţie şi înţelegere ce au ceilalţi de spus, fără să îi judecăm. Relatarea unui fapt pozitiv şi încurajator îi poate inspira pe cei din jur, ajutându-i să treacă mai uşor peste problemele personale. Nu în ultimul rând, oferirea susţinerii noastre pentru un prieten, un membru al familiei sau un coleg aflat la nevoie poate, de asemenea, să ne sporească sentimentul de împlinire şi fericire.
Ziua internaţională a fericirii poate fi sărbătorită şi prin promovarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată de ONU în septembrie 2015. În cadrul acesteia se regăsesc cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, printre care se află eradicarea sărăciei extreme, accesul universal la educaţie şi la sănătate, reducerea inegalităţilor, combaterea încălzirii climatice.
În ziua de 20 martie 2023, a fost dată publicităţii o nouă ediţie a clasamentului World Happiness Report (Raportul Mondial al Fericirii). Raportul, care a analizat de această dată şi efectele generate de pandemia de coronavirus asupra bunăstării oamenilor, este alcătuit în fiecare an, de oameni de ştiinţă din Statele Unite, în baza unor sondaje de opinie realizate de Gallup Institute.
Deoarece există posibilitatea ca textul de mai sus să fie citit și de politruci și “prostaci” cu inteligențe artificiale, facem mențiunea: ACESTA ESTE UN PAMFLET! JOS CENZURA PRESEI!