Orice sistem de securizare a unui spatiu se bazeaza in ziua de azi pe componente electronice sau digitale, fie prin hardware sau prin software-ul utilizat.
Din ce in ce mai multe spatii, cladiri sau institutii de calibru mare sau cu un rulaj mare de persoane monteaza un sistem control acces pentru a permite gestionarea usoara a numarului de indivizi si preventia intrarii neautorizate in anumite zone.
Un sistem control acces este o investitie avantajoasa deoarece poate fi montat atat integral, cat si conectat la eventuala sisteme de securitate deja existente in spatiul respectiv.
Cum ofera siguranta?
Nimic mai simplu. Aceste sisteme pur si simplu restrictioneaza accesul persoanelor atunci cand locul, persoana sau timpul sunt nepotrivite. Pot fi montate atat in interiorul unor companii pentru limitarea accesului persoanelor cat si in exterior pentru masini.
Sistemele de acces permit administratiei unui spatiu un control eficient al accesului persoanelor 24 din 24
Astfel de sisteme pot functiona atat in retea cat si independent. Functionare in retea se face prin stocarea informatiilor privind accesul intr-un dispozitiv de memorie care redirectioneaza datele catre un sistem PC.
Beneficiul acestor sisteme este reprezentat de flexibilitatea cu care sistemul poate fi operat astfel incat sa se poata modifica orele de acces limitat ori de cate ori vrem.
In schimb, sistemele ce functioneaza independent sunt programate in prealabil, insa reusesc sa ofere un minimum necesar de functii astfel incat siguranta sa fie la un nivel inalt. Este recomandat totusi sa apelam la servicii specializate ale unor companii cunoscute pentru a fi siguri de calitatea inalta a sistemelor.
Cum functioneaza mai exact un sistem control acces?
Specialistii companiei Helinick ne raspund la intrebare:
Un sistem de control acces poate functiona printr-o multitudine de componente, in functie de locul amplasat (usi, exterior, porti etc).
Astfel, limitarea si controlul accesului se fac prin turnicheti, cititoare, sisteme cu cartele, coduri de bare, tastaturi, porti deschise si inchise electric, sisteme cu bariere şi aşa mai departe. Astfel, pentru orice tip de spatiu exista sistemul de control acces optim.
Pe langa modul de functionare (independent sau in retea), sistemele de control acces se pot imparti si dupa tipul elementelor protejate. Astfel, un sistem poate fi:
1. Fizic
Probabil cel mai cunoscut tip, acest sistem reuseste sa restrictioneze si conditioneze accesul fizic al unor persoane (sau autoturisme) in anumite spatii. Este intalnit in foarte multe zone cu domenii de activitate diverse iar modul de obtinere a accesului se poate realiza in multe feluri, prin carduri, coduri sau alte elemente auxiliare.
2. Logic
Pe langa securizarea unui spatiu fizic, exista un numar in crestere de companii care aleg securizarea anumitor resurse private, valoroase sau delicate, asemenea actelor, dosarelor, fisierelor digitale sau componentelor IT.
Deoarece protectia unui spatiu este probabil una din nevoile principale ale oricarui administrator, decizia de a folosi un sistem control acces trebuie sa se materializeze prin alegerea unei companii ce ofera rezultatele dorite.
O firma ca Helinick.ro reuseste cu brio sa ofere sisteme de securitate performante care nu ofera loc pentru erori si care sunt montate dupa o analiza completa a spatiului.
Achizitia in sine a unui sistem control acces de calitate este esentiala, insa furnizarea lui de catre o companie capabila sa ofere informatii si asistenta este la fel de importanta.
Pentru sisteme care se potrivesc la perfectie cu necesitatile spatiului tau, acceseaza http://www.helinick.ro/
Telefon consultanta: 0742 113 861