La auzul veștii că în weekend vor trebui să dea ceasurile înapoi, mii de țigani au început deja să resimtă insomnii și nervozitate, unele dintre cele mai întâlnite efecte secundare ale trecerii la ora de iarnă.
Deși schimbarea orei este în avantajul nostru, deoarece vom dormi mai mult, nu toată lumea se bucură că vom reveni la ora oficială a oricărui stat de pe glob. Reporterii AC au plecat pe teren pentru a afla dacă cetățenii vor da ceasurile înapoi. Iată primele reacții:
“Păi ce, io mai știu de la cine le-am luat? Și nici nu le mai am. Eu cum le iau, le și vând mai departe. Uneori chiar și aceluiași proprietar”, a declarat Puiu Negruț, antreprenor de profesie.
“Băga-ți-aș mâna în geantă, de ce să le dau? M-ai găsit mai fraier sau ce? Nici măcar nu sunt din aur! Mătăluță nu știi vorba aia, ce-am găsit al meu să fie?”, a explicat Ardei Șutescu.
“Ieri, când îmi făceam aprovizionarea, am auzit că trebuie să dăm ceasurile înapoi. M-a dat peste cap vestea. N-am putut dormi toată noaptea. De câte ori auzeam ceva pe lângă cort, de atâtea ori tresăream. O mai speriam și pe femeia mea. Ei încă nu i-am spus. E gravidă și nu vreau să-i dau vești proaste”, a povestit un rom din zona Obor.
De asemenea, tendințele suicidale sunt alte simptome prezente la romi, cauzate de vestea că trebuie să dea ceasurile înapoi:
“Să mor eu dacă mai zic ceva! Aștept să-mi vină avocatul!”, a declarat Anonim, un rom din Rahova.
“Eu nu am muncit degeaba. Mai bine mă arunc de pe Podul Basarab decât să de lau înapoi”, amenință Dramaticu Păcănel.
Foarte puțini cetățeni sunt dispuși să se adapteze la această nouă situație care implică ceasurile:
“Cinci sute de mii bucata sau două la opt sute. Altfel nu le dau!”, negociază Zaru Lingurescu.
“Da, le voi da înapoi. Unde vă găsesc în weekend?”, se arată cooperant Angajament Scatoalcă.