*Dacă tot a declarat Alina Gorghiu că cel mai bun președinte al PNL a fost Călin Popescu Tăriceanu, Klaus Iohannis a zis să-i facă o surpriză și să-l concureze, să ia de la cel admirat, lucrurile de admirat (sper ca cei mai frumoși genunchi ai țării să nu se gelozească dintr-atât). Așa că a început cu o răzgândire: și-a schimbat poziția în problema refugiaților. De pe un bilețel citit de domnia sa aflăm că, acum, România poate gestiona ușor 4.837 de refugiati. Numai în urmă cu două săptămâni se văicărea de pe un alt bilețel că “România nu are capacitatea să integreze mai mult de 1.785 de refugiați în societate”. Acum, firește, ein mann, ein wort, problema refugiaților "poate fi gestionată ușor de România" – ne-a citit Herr Klaus de pe scara avionului, în drum spre Bruxelles și un sejur de 4 zile la New York și o scurtă întâlnire la Casa Albă cu Joe Biden. Atât de scurtă încât s-ar putea să-l rateze pe Barak Obama. Asta dacă nu cumva se vor intersecta în drum spre microfon la adunarea generală a ONU.
*Dacă consideră că a fost tras în piept de sistemul din care face parte, cum să nu-l doară-n piept pe Sorin Opărescu? În fond, ani de zile, l-a cam durut în fund de statutul pe care trebuia să demonstreze că-l are. Ca medic era cunoscut drept șpăgar, ca profesor și-a falsificat dosarul, ca primar și-a bătut joc de alegătorii săi. Dacă până și sistemului care l-a creat și l-a susținut i s-a făcut greață și l-a vomitat la Beciul Domnesc, cei care-l mai căinează o fac din “solidaritatea” care i-a unit pe alde PSD și Adrian Năstase în jurul lui Bivolaru și altor penali, până când, rând, pe rând, au fost ridicați și trimiși la binemeritata răcoare. Este credința oricărui borfaș că “unirea” face “puterea” (că pot intimida) și că, într-o mulțime de penali, penalitatea faptelor sale se diluează.
* Căci ce a știut produce USL, din 2012 încoace, de la crearea pe genunchii Prim-Plagiatorului Mitoman și ai lui Crizel Antenescu a “celui mai cinstit și curat guvern post-decembrist”? Bunăstare, stabilitate, condiții de trai decente? Aș! Vorbe! A depășit producția de penali la hectarul de colegiu electoral. PSD a produs 50 de lideri: premier, şef de partid, parlamentari, şefi de Consilii Judeţene, primari de mari municipii șamd., cu doasare penale, sau care deja zac prin puşcării. PNL i se alătură cu alți 45 de penali – dintre care unul extrem de celebru, Relu Fenechiu, ridicat cu cătușe direct din Gucern. Până și UNPR a produs 10 lideri cu probleme penale, plus Generalul Izmană acuzat de presă nu numai că şi-a plagiat lucrarea de doctorat, dar şi că a condus vreo 3-4 alte plagiate.
* Și-mi place acum cum se bat pentru președinția PSD un condamnat în primă instanță, un bănuit de proxenetism și pedofilie butonat de un acuzat de fals, uz de fals, evaziune fiscală și spălare de bani și un securist. Dacă mi-a scăpat vreun capitol al Codului Penal care să candideze la șefia PSD, îmi cer iertare. Sunt bulversat: cât de responsabili sunt cei care au putut trimite în Parlament și în funcții de conducere astfel de oameni? Prin vot liber exprimat, chiar dacă scădem morții și turiștii electorali.
* L-au mazilit pe Stelian Tănase. N-au mai contat slugărnicia și prestațiile de până acum. Degeaba a înjurat non-stop Tiranul, meritele trecute în slujba tembelizării națiunii nu se mai pun când există alții care să preia ștafeta și să o ducă mai eficient mai departe. O doamnă care s-a luat în contre cu Stelian Tănase îi va prelua interimar locul. Irina Radu s-a angajat în televizuina publică la sfârșitul anilor 90, după doi ani în presa locală, la Monitorul de Iași. Inițial a fost prezentatoare la TVR Iași, apoi a ajuns la TVR București, unde a avansat până în postul de director. A părăsit TVR pentru Kanal D și funcția de director de producție, în 2006. ca director de productie. După trei ani a plecat ca manager la Intact Production (firmă din trustul mediatic al lui Dan Voiculescu). După un an, în 2012, s-a reîntors la TVR ca și consilier de programe. În 2013, după ce s-a clonțănit la CNA pe diverse teme cu Stelian Tănase, a devenit director de programe. Iar acum îi ia locul.