AcasăProiecte specialePagina de Business4 proiecte casnice numai bune de amânat

4 proiecte casnice numai bune de amânat

Credeai că noul an vine și cu un nou elan. Încă dinaintea sărbătorilor, îți imaginai cum ianuarie te va prinde cu mânecile suflecate și listele pe sfert bifate. Dar e timpul să dăm trezirea post-festivă și să ne întoarcem cu picioarele pe covorul neaspirat. Recunoaște, ce-ai amânat până acum mai merge amânat puțin.

Sincer, cel mai util proiect la început de 2021 ar fi să investești în fotolii și canapele mai comode, de pe care să ignori relaxat toate corvezile autoimpuse. Ba chiar poți să cumperi mobila în rate, ca să fie și bugetul la fel de relaxat.

  1. Vopseaua prea puțin lavabilă

Dintre patru pereți, cel puțin unul e mai vitregit de soartă, fie că e cel veșnic ros de cadrul patului, cel care străjuiește coșul de gunoi sau pur și simplu peretele care are ghinionul de a forma colțul de mare circulație al casei alături de un frate la fel de murdar. Astfel de pereți sunt dovada că etichetele găleților cu vopsea lavabilă au fost scrise de cercetători care locuiesc mai mult în laboratoare din sticlă decât în locuințe văruite. Pentru că nicio soluție de curățare nu pare să le redea albul original. Rămâne doar să-i revopsești. Clar, un proiect de lăsat pentru primavară.

  1. Mașina de spălat veșnic dereglată

Încă nu s-a inventat poloboc care să indice echilibrul perfect al unei mașini de spălat rufe. Pentru că acest concept nu există. Oricât ai regla piciorușele firave, oricât te-ai asigura ochiometric că măgăoaia e stabilă, la un moment dat, un program de centrifugare îți va zădărnici toate eforturile. Spre exasperarea vecinilor, care vor fi uitat și ei că această huruială ar trebui trecută în specificațiile mașinii. Cu siguranță că există o soluție de potolire a bestiei rotative. Dar chiar ai chef să citești zeci de pagini de forumuri în căutarea ei?

  1. Rafturile pentru cărți necumpărate

Rafturile cumpărate de Black Friday stau frumos împachetate într-o formă care economisește la maximum spațiul utilizat. Adică nemontate. Dar la fel de frumos stau și cărțile pe care le ai deja. Nu par să sufere din lipsa acestor rafturi pe care le-ai găsit indispensabile la momentul achiziției. Unde mai punem că ai o aversiune teribilă față de bormașină și efectele ei: zgomot, praf, găuri greșite, reperații eșuate ș.a.m.d. Să se mai potolească pandemia asta și chemi tu un meșter!

  1. Rosturile fără rost

Cine ar fi crezut că faianța expiră? Fix așa arată, cu acele rosturi măcinate sau îngălbenite și cu urmele de calcar care par tatuate pentru eternitate pe suprafața altă dată strălucitoare. Încă din momentul în care ai zărit primele urme de uzură, ți-ai zis că vei rezolva situația. Chiar dacă, pe atunci, nu știai ce presupune asta. Ca să fii sincer, nici acum nu știi. Existau, parcă, niște chituri de reparație pentru rosturi. Dar oare trebuie îndepărtat materialul vechi? Oare există tutoriale? Oare îți trebuie un șpaclu? Parcă aveai unul. Sau era cancioc? Prea multe întrebări. Mai bine mergi la baie fără să aprinzi lumina. Economisești și curent.

Acum că am stabilit importanța amânării proiectelor de reparații și reamenajare, poți să-ți cauți acea canapea cu susținere lombară și perne confortabile, pe care s-o cumperi imediat și s-o testezi până prin martie. Ca să nu-ți bați capul cu plata, folosește CardAvantaj și împarte totul în rate. Astfel, îți păstrezi economiile pentru acel moment când vei simți totuși un fior de hărnicie și vei pune în practică și alte proiecte.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare