Mike Temwanjera a revenit la Vaslui pentru un meci de fotbal în sală în scop caritabil, prilej cu care ar fi trebuit premiat pentru cea mai lungă carieră din industria sportului, dar autoritățile nu au fost pe fază.
Legenda spune că Mike s-ar fi apucat de fotbal la 5 ani, în țara natală Zimbabwe, iar ghetele în cui și le-a pus acum patru ani, când era de vârsta lui Ion Iliescu.
Africanul a fost nevoit să se lase de fotbal după ce din portofel i-a căzut o fotografie făcută la Paris pe la 1930, în copilărie, iar oficialii clubului malaiezian pentru care evolua s-au prins că nu are 33 de ani.
Fostul atacant s-a remarcat prin dinții sănătoși și strălucitori, singurul lucru prin care se distingea când se stingea nocturna, ca în Giulești. Dantura ireproșabilă a fost întreținută până acum de trei generații de dentiști. Strănepotul primului dentist – Dumnezeu să-l ierte! (Pe primul dentist, nu pe strănepot) – se pregătește să preia ștafeta.
Se spune că Temwanjera a inventat jocul de blackjack. Atunci când era la masa de joc, își spunea Jack.
Revenind la fotbal, am aflat că Mike și-a deschis o școală de fotbal în țara natală. Are trei grupe de juniori, cu jucători născuți în 1978, 1979 și 1980, plus două de copii, născuți în 1985 și 1986.
La cererea mai multor figuri reprezentative, Confederația Africană de Fotbal (CAF) a decis ca la meciurile de seniori să se facă pauze dese nu pentru hidratare, ci pentru mers la toaletă, întrucât 70% din fotbaliști au probleme cu prostata. „În general, un jucător african își încheie cariera la 60-65 de ani, greu de crezut că longevitatea lui Mike Temwanjera va fi egalată prea curând. Ndiah Ofosu, „Vrăjitorul”, a ajuns la 70 de ani, dar a trebuit să se retragă pentru a avea grijă de cei 42 de nepoți”, ar fi declarat un membru al Boardului CAF, după ce a băut într-un birt din Vaslui.