HomeSocialEt si cetera socialaDacia a lansat noul Logan 100% electric! Vezi care...

Dacia a lansat noul Logan 100% electric! Vezi care este autonomia sa specială de deplasare!

Dacia a lansat în această săptămână primul model de Logan 100% electric, realizat în serie extrem de limitată. Denumit ”Logan Shteker”, primul model eco-friendly al celor de la Dacia este și foarte ieftin, fabricantul realizând o reducere substanțială a costurilor în special prin ajustările făcute la nivel de propulsie.

Concret, Loganul ”Shteker” nu este dotat cu sisteme de stocare energetică, de genul bateriilor folosite la alte vehicule de gen, alimentarea motorului de capacitate mică, marca Arctic, fiind realizată pur și simplu prin conectarea unui cablu electric între autoturism și o priză 220 instalată la domiciliul proprietarului.

Din acest motiv, însă, autonomia de deplasare a Loganului Electric este destul de redusă, mașina fiind oferită spre vânzare, de către dealeri, alături de o rolă de cablu de doar 300 de metri lungime. Testele au arătat, totuși, că, în condițiile în care șoferul reușește, grație condițiilor de trafic, să atingă în limita celor 300 de metri de cablu electric, viteza de 100 de kilometri la oră, după deconectare vehiculul va reuși să mai parcurgă inerțial o distanță suplimentară cel puțin egală cu autonomia de deplasare asigurată de prelungitor, fapt care va face mașina extrem de atractivă pentru românii cărora vara le e lene să se deplaseze chiar și până la magazinul de la colțul străzii, pentru a se aproviziona cu bere și semințe.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare