Degeaba ai trup tras ca prin inel dacă fața ta e brăzdată de riduri adânci, ai niște cearcăne precum unchiul Fester din familia Addams sau pungi sub ochi și te prezinți și cu un ten încărcat de acnee sau pete maronii pe chip. Fața trădează vârsta și cum te măgulește apelativul de “domnișoară” sau încă mai vrei să pari un june crai, mereu dornic să salvezi domnițe vulnerabile, poate este cazul să intri în “renovare” și să faci ceva ca să arăți mai bine.
Cum însă internetul ne arată că în graba de a arăta bine poți să ajungi să arăți penibil, ne-am gândit să întrebăm o echipă de profesioniști cum se poate să arăți mai tânăr și mai proaspăt fără să se vadă că ai făcut ceva în acest sens. Echipa de medici dermatologi și de medicina estetică de la SKiN MedSpa ne-a precizat că există mai multe variante pentru “renovare” facială, în funcție de cât de repede vrei să se vadă rezultatele, de timpul de recuperare, de modalitatea de execuție, adică cu ac sau fără, și mai ales, de bugetul disponibil.
Dar astăzi vom discuta de tratamentul de rejuvenare facială cel mai în vogă, cel mai căutat de crema vedetelor care se respectă îndeajuns de mult, încât să nu facă proceduri faciale sau estetice care să le modifice fizionomia:
Tratament de reîntinerire cu laser CO2
Rejuvenarea sau reîntinerirea facială cu laser este un tratament care a luat un avânt incredibil în ultima perioadă, mai ales că, datorită evoluției tehnologiei, recuperarea este mult mai rapidă și rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase. Multe vedete din afară preferă tratamentul cu laser fracționat CO2 pentru că efectele sunt naturale, adică nu se vede că ai făcut ceva.
De exemplu, Charlize Theron este clar o amatoare de tratamente cu laser fracționat, mai ales că a fost surprinsă la un eveniment cu un model pixelat specific pe față, care apare și persistă timp de 4-5 zile după tratamentul cu laser fracționat CO2.
Tratamentul facial de rejuvenare sau reîntinerirea este cunoscut ca și skin resurfacing sau ablație cu laser și este utilizat în clinicile dermatologie și de estetică facială pentru ameliorarea diferitelor probleme ale pielii, cum ar fi cicatricile provocate de acnee, liniile fine, ridurile, petele pigmentare și chiar pielea lăsată de pe față.
Dacă te întrebi ce este laserul, află că LASER, potrivit definiției dată de NASA, înseamnă amplificarea luminii prin emisie stimulată de radiații. Laserul folosit în dermatologie este o modalitate de revitalizare a pielii care valorifică puterea luminii și a căldurii pentru a îmbunătăți tonusul, textura și colorarea acesteia. Laserul reușește acest lucru prin crearea unei leziuni controlate în țesut, care stimulează corpul să provoace un răspuns de vindecare, fapt ce va determina ca pielea să arate mai bine.
Tratamentul cu laser funcționează pe același principiu ca un antrenament pentru creșterea masei musculare. Atunci când îți lucrezi mușchii, provoci în mod intenționat mici rupturi musculare, care se refac în timp și care au ca rezultat niște mușchi mai puternici și mai definiți. Laserul funcționează în mod similar: folosește energia luminii și a căldurii pentru a provoca leziuni controlate la suprafața pielii, astfel încât corpul tău să reacționeze pentru a vindeca țesutul creând un strat nou de piele.
Rezultatul? O producție mare de colagen propriu, un beneficiu demonstrat prin mii de studii științifice. Trecerea timpului înseamnă inevitabil că producția de colagen scade, iar acest lucru duce la apariția linii lor fine și a ridurilor.
Cu toate acestea, orice tratament laser poate prezenta riscuri pentru sănătatea pielii. Iată ce trebuie să știi pentru a evita accidentele neplăcute, cu potențiale efecte secundare negative pentru fața ta:
Nu presupune că persoana care operează laserul este un profesionist instruit.
În zilele noastre, linia dintre răsfăț, tratamente faciale simple și tratamente care trebuie efectuate doar de către un medic este din ce în ce mai neclară.
Oricât de magice sunt rezultatele obținute, un dispozitiv laser nu este o jucărie și nu poate fi mânuit de către oricine. Tratamentele cu laser sunt atât de puternice și atât de periculoase deoarece există niște fluctuațiile minime ale modului în care se manipulează lumina și căldura, plus lungimea de undă și energia exactă, care fac diferența dintre o piele perfectă și o arsură gravă sau hiperpigmentarea și chiar decolorarea permanentă a pielii. Dispozitivul laser în sine înseamnă la fel de mult ca și persoana care programează setările și realizează tratamentul facial sau corporal.
Așadar, când cauți un tratament cu laser este mai mult decât indicat să mergi la un consult dermatologic, la un medic cu experiență semnificativă în realizarea acestui tip de tratamente faciale. Majoritatea complicațiilor apar din cauza unui laser aflat în mâinile unor persoane care nu sunt medici și care nici nu sunt instruite în efectuarea acestui tip de tratamente.
În clinicile SKiN MedSpa din București și Corbeanca toate tratamentele faciale și corporale cu laser fracționat CO2 sau cu laserul medical Fotona sunt realizate doar de către echipa de medici specialiști instruiți.
Trebuie să știi ce tipuri de laser există și ce tratament cu laser ți se potrivește!
Există mai multe categorii de lasere, inclusiv laser ablativ și non-ablativ (primul lezează pielea, în timp ce laserul non-ablativ nu o lezează), precum și laserul fracționat CO2. Alte terapii, cum ar fi terapiile cu lumină, sunt opțiuni pentru refacerea pielii, dar nu reușesc să ofere niște tratamente eficiente cu adevărat de reîntinerire.
Acest tip de lasere sunt cele mai puternice. Îndepărtează epiderma (stratul superior al pielii) și o parte din derm (al doilea strat al pielii) prin supraîncălzirea apei existente în piele. Acest lucru provoacă vaporizarea controlată a celulelor pielii. Organismul va răspunde creând o piele nouă, cu un aspect mai tânăr. Pielea se va strânge, așadar se obține un mic efecte de lifting facial, în timp ce liniile fine sunt îndepărtate și ridurile sunt “înmuiate”. De asemenea, petele pigmentare sunt șterse și formațiunile benigne ale pielii sunt distruse.
Timpul de recuperare după un tratament cu lasere ablativ este de o săptămână. Întrucât pielea poate fi sensibilă în săptămânile imediate de după procedură, este o idee bună să folosești protecție solară pentru protecție. Pacienții vor vedea o îmbunătățire constantă a tenului și se vor bucura de rezultatele finale în aproximativ șase luni, dar anumite probleme ale pielii mai încăpățânate ar putea avea nevoie de mai multe tratamente pentru a obține cele mai bune rezultate.
Cel mai folosit laser cu efect ablativ din piață este laserul fracționat CO2. Dacă înainte de tratamentele cu laser CO2 restul tratamentelor necesitau un timp de recuperare mai îndelungat, odată cu apariția noilor dispozitive, efectele neplăcute sunt reduse la minim.
SmartXide Punto de la Deka, care deține cea mai avansată tehnologie laser CO2 fracționat ablativ existentă din piață a fost alegerea echipei medicale SKiN MedSpa nu doar pentru că este cel mai puternic laser chirurgical CO2, ci pentru că vindecarea, cicatrizarea și recuperarea pacienților este mai rapidă și mai ușoară față de orice alt tip de laser, iar sângerarea este aproape absentă.
LASER NON ABLATIV
Supranumit laserul care nu rănește, laserele non ablativ sunt potențial mai blânde față de laserele ablative. În timp ce laserul ablativ își direcționează energia către stratul superior al pielii, laserul non ablativ funcționează direcționând energia mult mai jos, în țesutul mai adânc.
Potrivit unei recenzii publicate în Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, în timp ce rezultatele laserelor non-ablative sunt la un nivel mediu, acestea pot fi mai bune pentru persoanele cu pielea mai închisă, deoarece prezintă un risc scăzut de hiper- sau hipopigmentare. Dacă mergi pe principiul că vrei să obții rezultate care se văd mai greu și pe o perioadă mai lungă de timp, laserul non-ablativ poate reprezenta tratamentul ideal pentru tine.
La SKiN MedSpa există laserul SP Dynamis Fotona, care îmbină două dintre cele mai performante tipuri de laser Er: YAG și Nd: YAG, pentru a acoperi întreaga plajă de tratamente ablative și non-ablative pentru a-ți reda un aspect mai tânăr.
LASER FRACȚIONAT CO2
De când a intrat pe piață în 2004, laserul fracționat a devenit cel care a revoluționat toate tratamentele dermatologice și estetice. Laserul fracționat furnizează căldură și lumină într-un mod pixelat. Acest lucru înseamnă că, în loc să ardă 100% din piele, există acești pixeli digitali cu laser care distrug ținta, permițând vindecarea rapidă fără a provoca traume complete la nivelul tenului.
Laserul CO2 este atât de popular și pentru că se pot obține o mulțime de beneficii oferite de un laser ablativ, dar cu un timp de recuperare mult mai mic, deoarece există acele mici “insule” de elemente dermice care ajută țesuturile să se vindece mai repede.
Printre laserele fracționate, marca Fraxel a devenit ca Xerox, aproape sinonimă cu categoria în sine. Laserele fracționate pot fi împărțite în mai multe tipuri, în funcție de cât de ablativ sau non-ablativ este tratamentul. De exemplu, există opțiuni de tratament non-ablative și/sau ablative pentru a rezolva diferite probleme ale pielii.
Atenție la tipul de dispozitiv laser ales!
O problemă cu popularitatea crescândă a tratamentelor cu laser este că s-ar putea să te crezi un expert în acest domeniu, deoarece ai văzut o postare pe Instagram sau ai cunoscuți care au beneficiat de rezultatele tratamentelor cu laser.
Un medic dermatolog sau un medic chirurg plastician îți poate spune că denumirea laserului este mai puțin importantă decât lungimile de undă utilizate și nivelul de cunoștințe al personalului medical care efectuează tratamentul. Există parametri și setări specifice pentru fiecare tip de piele.
Dacă tratamentul nu este setat corect, poți să rămâi cu arsuri sau cicatrici sau poți să nu obții rezultatele optime din cauza unui tratament setat la un nivel superficial, insuficient pentru nevoile tenului tău.
Alege dispozitivul laser și tratamentul potrivit împreună cu medicul dermatolog
Cel mai indicat este beneficiezi de expertiza unui medic dermatolog specialist. Un medic care are la dispoziție mai multe tipuri de laser, așa cum se întâmplă în clinicile SKiN MedSpa, poate personaliza tratamentele în funcție de lungimile de undă ale laserelor și poate folosi o combinație de diferite lasere, la lungimi de undă diferite.
Până la urmă, dermatologia cosmetică non-invazivă constă în combinarea mai multor proceduri pentru a obține rezultate WOW, deci este păcat să mergi la o clinică sau la un medic care se limitează la un singur tip de laser.
Pune cât mai multe întrebări și informează-te înainte de un tratament cu laser!
Până de curând, regula generală a oricărui tratament cu laser era: cu cât este mai agresiv tratamentul, cu atât este mai lungă recuperarea și rezultatul este mai bun.
Din fericire, datorită noului dispozitiv cu laser fracționat CO2 SmartXide Punto, recuperarea este mult mai rapidă, iar rezultatele se văd după doar o ședință, însă acest lucru nu înseamnă că toate dispozitivele cu laser funcționează la fel!
De aceea, înainte de a te întâlni cu medicul care îți va efectua procedura, poți face o listă cu primele trei aspecte care te deranjează la pielea ta. În cele din urmă, medicul dermatolog te poate ajuta să cântărești mai bine orice decizie.
Așadar, dacă te gândești să urmezi un tratament cu laser, asigură-te că înțelegi foarte bine avantajele și dezavantajele și mai ales, întreabă cât timp durează recuperarea.
Tratamentul cu laser ajută la eliminarea cicatricilor post-acneice, dar nu sunt indicate în caz de acnee activă.
Laserele pot fi eficiente pentru refacerea cicatricilor acneice, dar pentru acneea activă sunt complet contraindicate, conform Academiei Americane de Dermatologie.
Menținerea rezultatelor obținute prin laser este în mâinile tale!
Când cineva investește timp și bani într-un tratament facial sau corporal cu laser într-o clinică de specialitate, este vital să respecte indicațiile și rutina de îngrijire recomandată de medic pentru acasă, pentru a optimiza rezultatele tratamentului.
Întreținerea la domiciliu este esențială, la fel ca evitarea greșelilor de îngrijire facială care îți pot crea din nou probleme. Dacă ieși la soare sau nu îți aplici tratamentul prescris și rupi crustele formate, nici un tratament laser nu va avea rezultatele scontate.
Dacă te-ai hotărât să încerci pe pielea ta efectele unui tratament cu laser, uită de Dorei și mergi la specialiști! Începe în primul rând cu o evaluare gratuită a tenului tău și la o discuție detaliată despre ceea ce ai nevoie, care sunt obiectivele tale și de ce este nevoie pentru a le îndeplini.
La SKIN MedSpa nu se vând gogoși, ci doar tratamente care dau rezultate.
Nu uita să te programezi, fie pe site-ul clinicii, la ☎️ 0729 740.704 fie pe contact@skinmedspa.ro, la oricare din locațiile SKiN MedSpa din București și Corbeanca.