Pentru unii, mașina este ca o a doua casă. După scumpirea carburantului, a ajuns să fie și o a doua soție. Acum, când soarele strălucește în caroseria proaspăt spălată pă voucher, a sosit momentul să vă prezentăm tendințele de fașion pentru automobile.
1. Vă mai amintiți potcoava? Prinsă cu sârmă de bară ori țintuită în șuruburi de capotă? Te ferea de accidente, parcări laterale și căruțe nesemnalizate, iar dacă era de la cal de rasă, aveai succes la toate iepele. Pentru că anul ăsta se poartă vintage și mașina ta trebuie să fie hipsterească, prinde de capotă, în bolțuri, chingi și șuruburi, o potcoavă. Un obiect decorativ care nu se demodează și dă bine atât pe Dacia 1300, cât și la Audi R8.
2. Cruciulițele de pe parbriz. Prea ocupați cu Catedrala Neamului, reprezentanții BOR au uitat de rolul cruciulițelor de parbriz, astfel încât moda aceasta a dispărut, încet-încet, din peisajul urban și din magazine. Pentru că nu este palpitant să mergi cu călindaru’ lipit în față, iar cădelnița prinsă de retrovizoare îți învinețește fața la frâne, să ne întoarcem la cruciulițe. Să ne uităm prin fanta de lumină.
3. Celofanul de pe scaune. Unii oameni știu că pentru o viață sănătoasă nu e niciodată prea mult ciolofan. Sunt ăia născuți din prezervative rupte, care se îmbracă doar în haine sintetice, aleargă înveliți în țiplă de sandvici și mănâncă plastic aromat. Adică fast-food. Sunt de apreciat cei care încă mai păstrează plasticul original de pe Oltcitul din anii ’80. Dacă vrei să intri în grupul lor, trebuie să știi că un fan al celofanului nu ar cumpăra niciodată un Porsche sau Lamborghini. Pentru că scaunele vin dezgolite.
4. De mai pui un eleron, mai usuci un pantalon. Iubitorii de curse de mașini adoră să-și tuneze automobilele. De la BMW-uri din 1994 la Daihatsu cu roți de tricicletă, orice mașină merită un minimum de tunning. Dacă vrei mai multă aderență când stai la semafor, ori dai cu 70 km/h în gropi, montează un eleron. Unde mai pui că, dacă e destul de înalt, poți usca rufe pe el.
5. Sistemul audio de enşpe mii de lei/euro reflectă faptul că pentru tine calitatea contează. Nu te zgârcești când vine vorba de bași și te gâdilă intestinele când îți sare chitul de pe mașină. Adevărul e că o mizerie dance/house de la radio nu e sublimă dacă nu e ascultată la adevărata ei nonvaloare.