… să-și comande mâncare la tavă. Cam asta pot recomanda celor care nu mai locuiesc împreună cu părinții și bucătăria este o enigmă totală. Dacă îți este dor de mâncarea de acasă, dispui de ceva bani în buzunar și ești prea ocupat ca măcar să încerci să strici un kilogram de cartofi și carne, apelează la Pomello.ro.
Așa cum spun și ei pe site, „mâncarea de acasă” e țelul lor. Îți amintești când în bucătărie erau mereu 40 de grade, cuptorul nu se răcea niciodată și mama ta nu contenea cu gătitul de parcă ar fi făcut-o pentru un batalion? Principiul Pomello e simplu: lași o comandă și în câteva ore, sau când vrei tu, mâncarea îți sosește la ușă. Interesant este că poți specifica în momentul când faci comanda ce îți place, ce nu, alergii etc. Cel puțin în cazul meu, pentru a nu avea surprize neplăcute, am comandat totul cu cât mai puțină sare.
Meniul este foarte variat și tradițional. Nu feluri exotice în zeamă de fructe tropicale. Supe, ciorbe, fripturi, garnituri, salate, prăjituri de casă. Chiar sunt curios, când a fost ultima oară când ți-ai comandat acasă limbă cu măsline ori conopidă gratinată? Când comanzi de la Pomello trebuie să faci față șocului că vorbim de mâncare multă, nu la caserolă, ci la oală. De exemplu, porția „mică” de ciorbă de perișoare înseamnă șase porții, la 70 de lei. Al doilea șoc e atunci când primești comanda și îți este pusă în brațe o tava imensă cu un pui întreg umplut cu ficăței pe un pat de cartofi prăjiți. Porție „mică”, șase porții, 100 de lei. Vorbim aici de contactul direct cu vasul în care ți-a fost gătită mâncarea comandată. Trebuie să admit că e un altfel de sentiment, chiar ezoteric, să știu că nu-mi primesc comanda într-o caserolă. Unde mai pui că vasele îți sunt lăsate pentru 3-4 zile, să te desfășori în voie. Și poate le și speli înainte să le predai, ca să arăți ce client civilizat ești.
Revenind la mâncare, la prima vedere totul arată și miroase delicios. Ciorba de perișoare e foarte consistentă și are carne în cantități impresionante, singurul impediment, dacă tot vorbim de mâncare „ca acasă”, e lipsa acrelii date de borș. Dar pariez că dacă le ceream să o facă mai acră o primeam cum doream. Față de puiul cu cartofi prăjiți nu am ce să obiectez. E mare, e bine făcut, cartofii sunt naturali și prăjiți atât cât trebuie. Un alt fel de mâncare ce m-a impresionat a fost ciolanul cu fasole (șase porții/65 de lei). Fără să le menționez cum o vreau preparată, au reușit să se muleze pe gustul meu: scăzută, multă carne, pătrunjel. Cu salata de murături (două porții/8 lei) a fost un dezmăț total. Exceptând castraveții, care nu au fost murați, ci sărați. Rău.
Și acum partea pe care o așteaptă toată lumea: desertul. Vorbim de tăvi. O tavă plină cu negrese cu ciocolată. 70 de lei, șase porții, dar orientativ cred că am tăiat cam 15 cuburi imense din tava aceea. Aceeași situație și în cazul prăjiturii cu vișine, doar că aici bucătarul a fost cam zgârcit cu fructele din compoziție. Dar satisfăcătoare la 35 de lei/tava.
În total, toată comanda de mai sus ajunge la aproximativ 350 de lei de mâncare bună, ca acasă, făcută după preferințele tale și servită ca după aragaz. Întrebarea este următoarea: poți face mai multă mâncare, la fel de bună, cu 350 de lei? Din nefericire pentru Pomello, sunt unii oameni care pot face asta. Pentru ceilalți, ca și-n reclamă, există plata cu cardul sau cash.