Curtea Constituțională a declarat ca fiind neconstituțională ridicarea mașinilor parcate aiurea de către administrațiile locale. Au considerat gestul ca fiind un sechestru pus pe un bun privat fără o sentință dată de un judecător. Motiv pentru care fiecare individ se consideră îndreptățit să parcheze unde îl apucă nevoile – o cumpărătură, un mers pe la vreun birou public, un stat la terasă, ceva acolo.
Bun, hotărârea CCR nu a anulat Codul rutier și nici amenzile pe care acești șoferi ar trebui să le încaseze dacă polițiile (rutieră și locală) și-ar face datoria. Despre asta ar fi povestea, precum și despre faptul că dacă îl trimiți pe Dorel să execute o lucrare în teren, el chiar o execută, nu-l împiedică nici măcar o mașină parcată. Dacă-l trimiți pe Dorel în teren să-ți traseze o trecere de pietoni și-l echipezi cu o bidinea și o găleată cu vopsea, el le va folosi, indiferent de obstacolele care-i stau în cale.
[image image-id=”46878″ height=”400″ width=”400″ image-title=”Codul”]
Clujul e renumit de altfel pentru lucrări făcute de inși care nu gândesc cu capul ci cu unelele cu care-i echipezi. Anul trecut v-am prezentat trecerea de pietoni care începe și se termină cu un salt mortal, azi vă prezentăm trecerea de pietoni pe lângă mașină.
[image image-id=”46877″ height=”400″ width=”400″ image-title=”Trecere”]