Articol următor

Articol anterior

Meniu

AcasăSocialD'ale cetateanuluiMilițienii care ne "apără" viața

Milițienii care ne “apără” viața

Români, suntem din nou famoși în presa internațională: "Patru pui de câine au fost găsiţi pe o stradă din Iaşi în stare foarte gravă, lipiţi cu smoală de asfalt. Din fericire căţeluşii au fost duşi de urgenţă la veterinar, unde au primit îngrijiri şi tratament pentru a supravieţui", informează dailymail.co.uk. Autoritățile din Iași, locul unde s-a petrecut atrocitatea, spun că nu vor să-și piardă timpul cu anchetarea acestui caz. Repet. Poliția nu are chef să ancheteze, nu vrea să-și piardă timpul.

Dragi milițieni care vă aflați în slujba cetățeanului, iată câteva exemple şi argumente care să vă ajute să începeți investigarea cazului cățelușilor acoperiți de smoală. Rapid, fără tăgadă și declarații impertinente despre cum nu vă pierdeți voi timpul preţios, ore de program plătite de cetățenii care v-au angajat să îi apărați, pe ei și pe familiile lor, împotriva criminalilor și psihopaților.

Iată ce zic alţii mai civilizaţi, mai umani, mai integri şi mai deştepti decât aţi văzut voi la Iaşi:

1. FBI tratează de anul acesta cazurile de abuz împotriva animalelor precum infracţiuni grave, ca omuciderile. FBI defineşte cruzimea împotriva animalelor în felul următor: ”Efectuarea unei acţiuni în mod intenţionat, în cunoştinţă de cauză sau cu nepăsare prin care maltratează sau omoară orice animal fără motive întemeiate, precum tortură, chin, mutilare, otrăvire sau abandonare”. Infracţiunile sunt împărţite în patru categorii: neglijenţă, abuz intenţionat sau tortură, abuz organizat (precum lupte între câini) şi abuz sexual asupra animalelor. ”Aceste fiinţe simt tot, iar noi suntem conştienţi că ele sufera la fel ca oamenii”, spune un consilier în programele care urmăresc cazurile de cruzime împotriva animalelor. ”În cele mai multe societăţi este recunoscut faptul că fiinţele care sunt dependente de alţii, precum bătrânii, copiii sau animalele, au nevoie de protecţie iar noi facem tot ce ne stă în putere ca să apărăm viaţa”.

2. Poliţia din regiunea Sor-Trondelag, vestul Norvegiei, a creat o unitate specializată pentru acte de cruzime săvârșite asupra animalelor, dotată cu anchetator, avocat şi coordonator. Prin crearea acestei noi unităţi s-a dorit şi prevenţia criminalităţii, astfel, martorii unui abuz săvârsit asupra animalelor sunt încurajati să ofere informatii. "Este dovedit statistic faptul că actele de cruzime împotriva animalelor sunt săvârșite de indivizi care își vor maltrata, mai devreme sau mai târziu, și membri familiei sau pe ai comunității din care fac parte. De aceea încurajăm semnalarea din timp a actelor de violență sau cruzime si consideram ca este o maniera eficienta de investiție în prevenție".

3. Țările de Jos au pus și ele în aplicare proiecte similare de protecție a animalelor: "Este important sa avem grijă de animalele noastre, ele merita sa se bucure de drepturile pe care le au, de acceea sunt demarate anchete atunci când sunt comise infractiuni împotriva lor. Animalele nu se pot apăra singure" a explicat ministrul Agriculturii, Sylvi Listhaug. A mai adaugat că astfel de proiecte pot contribui deasemenea, la prevenirea criminalităţii în rândul oamenilor.

4. A fost dovedit în diferite studii, inclusiv la Universitatea din Utrecht (Olanda) în 2012, că abuzul impotriva animalelor este adesea un semnal de violenţă între membrii familiei. În plus, un studiu din 2007 realizat de Institutul de Criminologie al Universitatii din Cambridge (Marea Britanie) a arătat că istoria personală a criminalilor indica în mare parte cruzimi aplicate animalelor încă din copilărie.

In timp ce la Iaşi domneşte o mare durere în fund vizavi de drepturile animalelor cu atac indirect asupra drepturilor şi integrităţii umane, prin ignorarea unui pericol social, în Franţa a fost recunoscut caracterul animalelor drept "ființe vii şi sensibile". Acest lucru permite consolidarea domeniului de aplicare și eficiența textelor din Codul Penal , astfel încât acestea din urmă sunt aplicate cu o mai mare severitate. Noroc ca noi, românii, trăim în țara în care criminalii nu sunt anchetați pentru că Poliția nu are chef să își facă treaba. Nici nu mai vorbesc de lipsa flagrantă a unei institutii de tip Poliţia Animalelor. Asta rămâne un vis. Trăim în țara în care binele unei fiinţe depinde de numărul de share-uri pe Facebook. Trăim în țara în care facem campanii online ca să strângem bani pentru bolnavii de cancer. Trăim în țara in care larvele politice si viermii din instituţiile statului ne mănâncă de vii prin nesimţire, tupeu şi nepăsare.

În încheiere: credeți că un om care a îngropat de vii, în smoală, patru pui de câine ar avea vreo jenă să facă același lucru cu un copil sau un bătrân?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare