HomeActualitateCiordachele a plecat, ciorditorii rămân

Ciordachele a plecat, ciorditorii rămân

Dacă v-ați scuturat deja praful pe care vi l-au aruncat guvernanții în ochi, odată cu stârvul ministrului Justiției, haideți să stăm strâmb, ca să judecăm drept și să pricepem cum devine chestiunea. Carevasăzică, după zece zile de proteste masive, cu sute de mii de oameni în stradă, ce face dictatorul wannabe al României, ayatollahul Dragnea din Teleorman? Renunță la cea mai umilă dintre slugile sale, la o creatură care pare să fi învățat, la școală, doar să se semneze, ca să-și pună numele pe cele mai penale decizii. Adică nu-l demite pe Grindeanu, nu pleacă el, nu pleacă nici Tăriceanu, așa cum s-ar fi cuvenit, după hoția de la miezul nopții, ci-l sacrifică pe Ciordache, acest paișpe din cărțile de popa-prostu. E ca și cum, dintr-o bandă de tâlhari periculoși, care ziua fură din buzunarele românilor, iar noaptea își dau ordonanțe ca să scape de pușcărie pentru c-au furat, n-ar fi băgați la zdup marii prăduitori, ci ăl mai prost din curtea școlii, ăla care le-a ținut de șase, să nu-i prindă garda.

Ciordache va rămâne în istoria României, alături de Grăjdan și alte personaje închiriate cu ziua, drept unul dintre cele mai clare simboluri ale slugărniciei. Dacă s-ar face vreodată o unitate de măsură a servilismului, aceea n-ar fi servila lui Dragnea, ci ciordachele. Dacă n-ar fi de o fudulie pe măsura minții sale luminate cu lanterna de 7 wați, Ciordache ăsta ar fi chiar simpatic. Ar fi ca personajul ăla din Ilf și Petrov, care făcea pușcărie pentru toți șmecherii, sub toți țarii, și primea o cotă parte din furăciuni. Dar e suficient să-i vezi mutra acră și maxilarul blocat pe ”Altă-întrebare” ca să ți se facă lehamite și să te întrebi: ce blestem pe țara asta de-a ajuns să fie condusă de asemenea specimene?

Demisia ministrului de Justiție nu înseamnă nimic. Așa cum am mai spus, toți acești miniștri, secretari, secretărele și alți plimbători de foi prin Palatul Victoria nu sunt decât niște hârtii cu care Dragnea se șterge la fund, de când a renunțat la cocean. Ce poate face mai mult cu o astfel de hârtie? Azi se șterge cu Ciordache, îl aruncă, mâine o să se șteargă cu Grindeanu, o să-l arunce și pe ăla, și tot așa. Nu pentru ca să scăpăm de găinari mărunți, care poate nici nu pricep prea bine dimensiunile faptelor lor, am ieșit noi în stradă, ci pentru ca adevărații hoți, ciorditorii care au furat și fură România pe bucăți să ajungă acolo unde le e locul: la pușcărie. Și vom ieși până când Dragnea tot o să ajungă, până la urmă, acolo – deși acum pare să fi dat diareea în el și se șterge cu cine-apucă, doar-doar n-o mai puți a hoț.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare