HomeActualitateDe acum, stați cu un ochi pe Parlament și...

De acum, stați cu un ochi pe Parlament și cu unul pe buzunare

Proțăpiți la butoanele deciziilor privind justiția din țara asta pentru că-i recomandau nu neapărat vocea și talentul, ci mai curând familiile mafiote din politică – PSD, PDL, PNL/aceeași mizerie – judecătorii Curții Constituționale nu și-au uitat niciodată binefăcătorii și n-o să muște cândva mâna care i-a crescut, i-a hrănit și i-a trimis să judece dreptatea. De aceea, în chestiunea Ordonanței 13, ei nici măcar nu s-au obosit să scotocească lucrurile și să vadă abuzul cumplit comis de grindeni, ci au întors-o direct din ușă, fără s-o mai invite în Curte. A fost ca-n bancul ăla cu popa dedulcit la femeiuște: e înaltă, blondă, frumoasă, dar nu e din parohia mea.

Nu știu dacă totul a fost un plan mârșav, țesut cu complicitatea Avocatului Poporului, așa cum sugera cineva săptămâna trecută – ”Ciorbea, combate tu Ordonanța 13, că avem oamenii noștri la Curtea Constituțională și rezolvă ei”. Dacă a fost așa, e în egală măsură rușinos și periculos, căci înseamnă că separația puterilor în stat e un simplu basm de adormit tinerii frumoși și liberi. Oricum ar fi, pe măsură ce trec zilele am impresia că guvernanții aduși la putere prin nevotul a 61% din populația României fac tot posibilul să ne enerveze. Pe lângă mostrele de prostie involuntară – gen „nu mai aprindeți luminile la telefon, să nu consumați impulsurile” sau ”dacă dădeam ordonanța vara, ar fi fost ziuă, deci nu mai puteați zice că am dat-o noaptea, ca hoții” – vedem și decizii luate intenționat. Și-a dat demisia Ciordache? Boon! Cum facem noi să-i enervăm și mai tare pe cei din stradă? Păi, o punem pe Birchall interimar, că are vocea stridentă, își proțăpește mâinile în șolduri și nici nu mai trebuie să-ți zică „Altă întrebare”, că fugi de cum o vezi, de spaimă să nu o și auzi și să te zgârie pe timpane. O singură persoană cinstită puseseră și ei în guvern – e vorba de duduia care luase mită de 19 ori – și au dat-o imediat jos. Normal, să iei mită doar de 19 ori într-un guvern girat de atâția penali cu greutate câți sunt în PSD și ALDE înseamnă incompetență totală. Cum, doar atâta a putut fătuca? Măcar de 20 de ori să fi luat și ea șpagă, și probabil ar fi rămas în guvern!

Dar acum problema deja nu mai e la guvern. Zoaiele au trecut, prin grija Curții Constituționale, care s-a spălat pe mâini de ele, la Parlament. Dacă Parlamentul găsește hibe Ordonanței 14, atunci automat intră în vigoare Ordonanța 13 și toți penalii din țara asta pot răsufla ușurați: s-a dat drumul la furat legal. De aceea, poate că ar fi bine ca protestele să se mute în jurul Parlamentului, pentru ca parlamentarii să audă mai bine doleanțele străzii. Că mă gândesc că Piața Victoriei e cam departe și mulți dintre ei oricum sunt fuduli de urechi sau au devenit de-a dreptul surzi la doleanțele alegătorilor, imediat ce s-au văzut votați. Dar poate că dacă zeci de mii de oameni le-ar striga, de sub ferestre, să nu-i facă scăpați pe pușcăriabili, ar pricepe și ei și n-ar trânti Ordonanța 14. Nici măcar n-ar mai pleca din sală sau n-ar mai sta în bănci, ca niște maimuțe dresate, ci ar vota în favoarea ei. Căci parlamentarii sunt niște firi sensibile, să știți, deși majoritatea au, prin fișa postului, obrazul gros. Ei n-ar risca pentru nimic în lume să respingă Ordonanța 14, doar ca să-l spele pe Dragnea, când știu că afară sunt zeci de mii de români furioși, care abia așteaptă să le explice de ce au ținut partea penalilor. Dacă în ziua când se va pune pe tapet Ordonanța ne-am lua liber de la muncă și am veni în jurul Parlamentului tot atâția câți am fost duminică în Piața Victoriei, să aprindem lanternele telefoanelor și să le luminăm mințile aleșilor, vă garantez că nici de-am avea un Parlament plin de chucknoriși, ei tot n-ar mai îndrăzni să sfideze strada, legea și bunul simț. Și abia atunci în România s-ar face cu adevărat lumină.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare