Pentru majoritatea dintre noi painea este un aliment essential, fiind greu de conceput o masa fara aceasta. Chiar daca specialistii recomanda sa reducem din cantitatea de paine consumata, adevarul este ca cea naturala, consumata desigur normal, fara excese, nu ne face foarte mult rau. Ins ace mai este natural in zilele noastre?
Cu siguranta iti amintesti gustul inconfundabil al painii facuta de bunici pe vatra. Ti se face foame numai cand te gandesti. Painea din comert cu greu poate egala acest gust. Poate doar daca o cumparam de la cei care inca o fac ca pe vremuri, insa este destul de greu sa produci in cantitati mari in acest fel.
Daca vrei sa te poti bucura si acum de acel gust inconfundabil, atunci inseamna ca alegerea unei masini de facut paine este exact ceea ce tu ai nevoie. Care sunt avantajele aduse de aceasta? Principalul avantaj este ca stii mereu ce mananci. Stii exact ce contine painea de pe masa ta, din moment tu esti ce care a facut-o. In plus, poti diversifica „reteta”, astfel incat painea sa fie una exact pe gustul tau. Painea pe care o facem noi suntem 100% siguri ca nu contine conservanti, asadar un risc in minus.
Faptul ca vei avea mereu paine proaspata in casa este de asemenea un avantaj de luat in considerare. Poti chiar sa setezi un astfel de aparat sa inceapa prepararea painii astfel incat aceasta sa fie gata fix atunci cand tu te intoric acasa de la serviciu sau atunci cand te trezesti. Suna foarte bine, nu-i asa? Tot la capitolul avantaje mai amintim posibilitatea de a prepara inclusiv chec, cozonac ori alte produse de patiserie.
[image image-id=”49498″ height=”400″ width=”400″ image-title=”paine”]
Dezavantaje? Nu prea sunt. Poate doar faptul ca painea facuta in casa se va strica ceva mai repede decat cea din comert, din moment ce nu contine conservanti. Sau necesitatea de a respecta cu strictete gramajul ingredientelor, astfel incat painea sa iasa perfect. Insa cam aici se termina dezavantajele unei masini de facut paine.
Intrebarea care se pune acum este urmatoarea: cum imi dau seama ca am ales cel mai bun aparat de facut paine? Ei bine… trebuie sa te uiti la caracteristicile acestuia (sau sa vezi aceste modele recomandate de experti de pe site) si sa incerci pe cat posibil ca ele sa fie cele care sa faca din acest aparat unul care sa se potriveasca de minune nevoilor tale.
Un prim lucru la care trebuie sa ne uitam este capacitatea de coacere a aparatului de facut paine. Aici o sa alegem o capacitate care sa fie capabila sa acopere necesarul de paine de peste a zi. Daca tu esti singurul care se va folosi de aparat atunci este normal sa alegi un model cu o capacitate nu foarte mare, in schimb daca ai o familie cu multi membri capacitatea de coacere este bine sa fie una cat mai mare, astfel incat sa nu fii nevoit sa folosesti aparatul de mai multe ori pe zi.
[image image-id=”49499″ height=”400″ width=”400″ image-title=”paine2″]
Functiile care se afla in dotarea aparatului de facut paine sunt si ele foarte importante. Cele de baza te vor ajuta destul de mult, insa sunt unele functii fara de care iti va fi cu siguranta greu sa mai concepi masina de facut paine dupa ce le-ai folosit macar o data. Aici ne referim in special la functia care ne permite sa programam aparatul astfel incat sa termine de copt painea la o anumita ora. Este ideala atunci cand vrem sa ne bucuram de painea proaspata la prim ora a diminetii sau atunci cand ne intoarcem de la lucru. Imagineaza-ti: deschizi usa si te loveste direct mirosul painii proaspete si aburinda. Suna al naibii de bine, nu-i asa?
Printre functiile care se pot dovedi cu adevarat utile se mai numara si cele care ne permit sa pregatim blatul pentru pizza, paste, cozonaci, covrigi si asa mai departe. Ai prins ideea.
Pe langa toate cele expuse mai sus, mai este un aspect pe care e bine sa il avem in vedere inainte de a scoate banii din buzunar, fiind vorba de consumul energetic al aparatului. Cu siguranta nu iti doresti sa platesti foarte mult pe factura la energia electrica la finalul fiecarei luni. Asadar iti recomandam sa alegi un model care face parte dintr-o clasa de eficienta energetica superioara.