HomeActualitateNimeni să nu fie mai presus de lege, doar...

Nimeni să nu fie mai presus de lege, doar pe-ai mei să nu mi-i lege!

Dacă acum vreo zece ani mai curând ai fi crezut că Elvis e viu și bea Havana Club prin Cuba cu Ceaușescu, decât să crezi c-ai să-l vezi vreodată pe Băsescu venind să-și plângă de milă pe la televiziuni, uite că acum imposibilul s-a produs: Băsescu a fost la Realitatea lui Vântu, a fost la România TV a lui Ghiță și e chestiune de zile până va deveni, alături de Ciuvică, invitat permanent la Antena 3 a lui Voiculescu. Pentru că nici transformarea lui dr Jekyll în domnul Hyde n-a fost mai spectaculoasă. Nu mai departe de acum doi ani, Băsescu se lăuda ce justiție grozavă și independentă lasă el în urmă, cât de incoruptibili erau procurorii, ce femeie bărbată era Codruța Kovesi, că-i sălta pe corupți.

Pentru ca acum, când lațul începe să se strângă, viermuiala de interese din jurul lui Băsescu iese la iveală și ne dăm seama că el era amic la cataramă cu alde Ponta și Oprea, DNA să devină, în ochii lui Băsescu, ceea ce e, de ani de zile, și în ochii lui Năstase, Voiculescu și tuturor hoților dovediți: ”un instrument politic, care face dosare la comandă”. La comanda cui, nu o spune nimeni, dar povestea dă bine la bizonii spălați pe creier, indiferent că e vorba de fanii Antena 3 sau de ”băsiștii până la capăt”. Cu fiecare zi ce trece, Băsescu demonstrează că principiul cu care defila în anii trecuți, ”nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege”, ar fi trebuit să aibă și o completare: ”doar pe ai mei să nu mi-i lege”.

Cum a început justiția să-și bage nasul în afacerile dubioase învârtite de anturajul fostului președinte, cum s-a transformat dintr-o dată DNA în ”poliție politică”, iar Codruța Kovesi într-o ”slugă”. Să o acuzi pe Codruța Kovesi că e ”slugă”, când tu cu gurița ta ai spus că e mai bine să i-o sugi unui singur licurici mare, decât mai multor licurici mici, dovedește cel puțin lacune de memorie. Asta ca să nu mai vorbim de Boc, Udrea și ceilalți ține-tavă, care n-au fost niciodată altceva decât simpli executanți ai ordinelor lui Băsescu. Ieri, după ce Ioana Băsescu a fost pusă sub acuzare, iar Elena Udrea s-a mai ales cu un dosar penal pentru spălare de bani, Băsescu a răbufnit: ”O s-o țin minte pe Kovesi pentru declarația pe care a făcut-o – că i-a arestat și pe cei care au propus-o, și pe cei care au numit-o”. Carevasăzică, în mintea de Tătuc a fostului președinte, Kovesi ar fi trebuit să-i aresteze pe toți corupții din țara asta, dar nu și pe el, care ”a inventat-o”. Nea Traiane, dacă tăceai Marinar rămâneai!

Căci nu știu, zău, să o fi văzut pe Codruța împingându-l de la spate pe Mircea Băsescu să facă jmenuri cu Bercea Mondial. Nici rugându-i pe membrii PDL să nu mai voteze cu Partidul, ci s-o voteze pe EBA, ca să se-aleagă și fata lui tata europarlamentar. N-am văzut-o nici îndemnând-o pe Ioana Băsescu să facă șmecherii cu terenuri supraevaluate la Nana și nici încurajând-o pe Udrea să spele bani. Am văzut-o, în schimb, lovind fără milă în orice corupt din România, fie că a propus-o, fie că a numit-o, fie că a încercat s-o intimideze. Așa că, atunci când îi privesc acum pe Oprea plângând cu lacrimi de crocodil, pe Ponta făcând glumițe ieftine, pe Băsescu jelindu-se că-i persecută procurorii familia de renume Mondial sau pe Duamna Udrea căzând în extaz mistic și visându-se, probabil, călugărită la Institutul Fericirii, ca măicuța Cordelia, îmi vine să strig, cu tot năduful, sila și disprețul, ceea ce ieri am strigat, alături de alte câteva mii de oameni, în fața Senatului: ”DNA să vină să vă ia!”

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare