HomeActualitateReformă în Sănătate! Ce-ar zice domnul Costache de ”spitalul...

Reformă în Sănătate! Ce-ar zice domnul Costache de ”spitalul cu de toate”?

Când vine vorba de sănătate, puțini sunt cei care se abțin să nu schimbe canalul atunci când pe la TV apare vreun oficial de-al sistemului, cum ar fi onorabila doamnă Pintea, pe vechi, și extrem de amabilul domn Costache, pe nou. Refuzul e într-un fel de înțeles, un gest organic, e foarte greu să analizezi ce spune vreun titular de proiect în prezent, atunci când zeci de ani alții te-au pus să memorezi ce îți dădeau ei de-a gata analizat.

În fine, primăvara asta stând noi și ascunzându-ne de gripe și de coronaviruși, ba chiar uitându-ne disperați pe la granițe după cohortele alea de medici cu care ne amenința Dragnea că vor năvăli înapoi în țară, pe motiv de creștere economică și salarială, am luat exemplul singurelor afaceri autohtone prospere pe timp de criză, altele decât marea afacere B.O.R,  și ne-am gândit să-i oferim ministrului Victoraș Costache o soluție originală și cu reușită garantată întru redresarea sistemului medical românesc.

Spitalul cu de toate!..

Una dintre cele mai evidente soluții pentru autofinanțare este publicitatea. Iar cea mai simplă și eficientă metodă de sponsorizare este halatul medicului. Deja doctorii au pe ei firme de medicamente. Pe noi nu ne-ar deranja cu nimic să vedem un medic care are pe spate Murfatlar Vinul, Orange, City Financial sau Ionescu – Servicii Funerare. Imaginați-vă combinezoanele piloților de curse. Pline de sponsori. Cine plătește, normal că stă în față…

Apoi, se poate merge pe o chestie mai targetată cum ar zice corporatiștii obosiți. De pildă, la secțiile de cancer, se pot face reclame la țigări, pacienților să li se ofere un pachet gratis plus o brichetă la cumpărarea altui pachet ș.a.m.d. Ăștia au bani și așa arată că le și pasă de plămânul omului. Firește, la dezalcoolizare să fie reclame la băuturi. Să li se ofere alcoolicilor sticluțe d-alea de test. Poate îl atragi pe om. Scapă de alcoolism și când iese poate-și aduce aminte ce a băut și cumpără firma respectivă Aceleași reclame pot fi afișate și pe fațadele spitalelor.

Pasul următor ar fi utilizarea spațiilor verzi din jurul spitalelor. Să pună, dom'le, o legumă acolo (pentru cantină), marijuana pentru anestezie, maci, bumbac pentru pansamente.

Să nu uităm de spațiile comerciale. De exemplu, spitalele pot oferi șaorme și băuturi foarte ieftine. Oamenii se îmbolnăvesc aproape de spital și se internează. Nici nu știi câți bani poți face cu salmonella!

Plasate strategic pot fi și birourile companiilor de pompe funebre. Nadia Comăneci poate să vândă margarină prin spitalele pentru copii. Ambulanțele pot avea aparat de taxat, ca pe taxi. Jumi-juma între spital și serviciul de ambulanță.

O afacere bănoasă ar fi ca spitalele să preleveze din organele personalului medical și apoi să le vândă pe piața neagră. Asistentele mai tinere pot oricând să presteze online un videochat sau să ofere pacienților masaje erotice cu una-două finalizari.

Nu în ultimul rând avem foarte mulți studenți la medicină. Păi, la un moment dat, vor trebui să facă rezidențiatul. În loc să le dai 700 de lei pe lună, nu mai bine îi pui să vină ei cu bani de acasă?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare