AcasăActualitateRevista Tresei: Comandante Che Gargara, ți s-a cam umplut...

Revista Tresei: Comandante Che Gargara, ți s-a cam umplut Izmana

Cică indispensabilul General Izmană are să spargă Grupul Infracțional Organizat, impropriu numit Coaliție, și-l va pune pe liber pe Prim Plagiatorul Mitoman. Dacă n-o sparge, măcar o ciobește pe ici, pe colo, prin părțile esențiale. Oricum, nu este niciun prilej de bucurie. Decât poate pentru nebuni. Căci va fi aceeași gargară, iar Grupul Infracțional Organizat își va găsi altă Coaliție în care să se ascundă. Se leapădă niște piei uzate de șarpe, se abandonează niște măști – sistemul ticăloșit se adaptează, merge mai departe.

* Victor Viorel Ponta este în croazieră de lux în Caraibe, cam pe unde e și Triunghiul Bermudelor. Dar nu avem noi norocul ăsta.

* Profitând de poziția de interâmar, Generalul Izmană se face luntre și punte între Palate și solicită discuții (aka consultări) cu partidele pe Codul Fiscal (rediscutarea discuțiilor și discuții pentru rediscutare). "UNPR poate fi o punte între Palatele Victoria și Cotroceni, iar acum apare și Palatul Parlamentului. (…) Decizia UNPR de a propune un dialog înainte de rediscutarea Codului Fiscal reprezintă o încercare de a obține cel mai bun rezultat pentru ca interesul românilor să nu aibă de suferit", ne zice domn’ Jenăral cu Multiple Stele.

* La mijlocul distanței dintre Palate îl așteaptă atât Alina Gorghiu cât și Cătălin Predoiu, care au salutat inițiativa lui Oprea fără să mai invoce paternitatea ideii așa, ca Ludovic Orban. De altfel, Predoiu a supralicitat nivelul de așteptare, făcând un pas și către PSD. Speranța din Umbră a Noului și Mărețului PNL ar vrea rotația cadrelor în România pentru următorii 10 ani: "Sunt gata să discut cu PSD pentru un consens pe 10 ani". Cum vă ziceam: USL trăiește, fură de la noi. Cum se apropie procurorii de ei, cum intră în trepidații și își doresc consens, guvern de uniune națională și de tehnocrați (niște “grăjdani” cu mai multă școală decât cea politică, numai buni de pus să scoată castanele cu mâna lor din foc).

* PSD s-a dat luat prin surprindere și l-a pus să reacționeze nervos pe limba care-l lustruiește de obicei pe Adrian Năstase (aka Codrin Ștefănescu): "UNPR, ca și ALDE, face parte din coaliția de guvernare. Reamintesc celor interesați că, în coaliție, nu se poate lua nici o decizie fără consultarea și acordul lui Liviu Dragnea, în calitate de președinte al PSD – principalul partid de guvernământ.

* După ce l-a lăsat să vorbească, bunul samaritean Liviu Dragnea (De Îndată Sculătorul din Morminte) a glăsuit că nu are nimic împotriva unor consultări, să palpeze USL 2.0 ce-i cu acest Cod Fiscal și să discute cam cum s-ar putea face rotația de cadre prin consens, în așa fel încât să nu se prindă bizonii și guvizii care mai votează. Dumnealui salută invitația partenerilor de guvernare de la UNPR și confirmă că la consultări va participa şi ministrul Discotecilor, Eugen Teodorovici. Și, să nu rămână Piața ‘Dependenței nepupată în toate colțurile, Dragnea anunță că PSD va onora și invitația transmisă săptămâna trecută de liderii PNL. La discuțiile pe teme ce țin de macrostabilitate va participa același ministru al Discotecilor și Pupăturilor prin Parcări, însoțit de o echipă de specialiști. Iar noi știm că specialiștii PSD sunt încadrabili între 1 și 7 ani, uneori cu suspendare.

* Așa că s-a bucurat și Alina Gorghiu după declarațiile lui Dragnea. Cică: S-a întâmplat un fapt extrem de îmbucurător – partidele din opoziție și de la guvernare au acceptat dialogul. Discuțiile asupra Codului Fiscal sunt doar începutul. Normal, ca de obicei, sfârșitul este al bunăstării românilor. Circul este doar pentru ochii proștilor. “Ei” sunt prieteni de măcar 25 de ani.

* Sperăm să se întoarcă la timp din vacanță pentru a pleca în concediu domnul despre care mai aflăm că trăiește numai din informațiile despre eclatantele și extrem de supercalifragilistic fabulaosele rochii ale doamnei sale. Măcar SPP-iștii să-l mai recunoască.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare