AcasăActualitateTotul despre botez: de la alegerea numelui până la...

Totul despre botez: de la alegerea numelui până la petrecere

Botezul este unul dintre cele mai frumoase evenimente la care poți lua parte. Simbolizează un nou început, “primii pași” ai bebelușului în creștinătate și asumarea unei responsabilități plină de însemnătate din partea nașilor. În același timp, botezul înseamnă și o provocare uriașă din punct de vedere logistic.

Fie că ne referim la pregătirile pentru biserică sau petrecerea de la restaurant, numeroasele discuții cu rudele, prietenii, nașii și magazinul de unde vei cumpăra toate cele necesare trebuie gestionate corect pentru a evita orice fel de neplăcere.

Tocmai de aceea, una dintre cele mai frecvente întrebări în ceea ce privește acest eveniment este cu cât timp înainte începem planificarea botezului. Dacă este s-o luăm cu începutul, planificarea începe încă de când bebelușul este în burtica mamei. Primul pas este, bineînțeles, alegerea numelui: dacă ești de modă veche, atunci vei prefera să numești copilașul după nași, iar aici lucrurile capătă magnitudine.

Va trebui să alegi o pereche de nași dintre bunii tăi prieteni, care să-i fie gardieni spirituali copilașului. Alegerea nu este mereu una ușoară, așa că un timp de gândire și reflecție este recomandat cu căldură. Mai apoi, vei lua decizia asupra numelui bebelușului.

[image image-id=”49106″ height=”400″ width=”400″ image-title=”andini1″]

Imediat după nașterea bebelușului, toata atenția este îndreptată asupra sa, bineînțeles. După o perioadă scurtă de acomodare, este de preferat ca părinții și nașii să înceapă demersurile necesare pentru a boteza noul membru al familiei, începând cu programarea la biserică și rezervarea restaurantului pentru petrecere.

În ceea ce privește lucrușoarele necesare la biserică, este indicată alegerea unui magazin cu o gamă largă de produse și specialiști din domeniu, cu o experiență considerabilă – toate aceste caracteristici descriu cu ușurință Atelierele Andini.

Atelierele Andini reprezintă unul dintre cele mai mari magazine online cu articole de botez din România. Întreaga durată a evenimentului este acoperită, pornind de la trusoul de botez și până la mărturii. În cele ce urmează, vom face o revistă a articolelor necesare la biserică și restaurant, pentru a fi înțeleasă pe deplin semnificația lor.

Vom începe cu trusoul de botez, care cade în responsabilitatea nașei. Aceasta se asigură că achiziționează un trusou botez personalizat, compus din prosop pentru bebe, prosop pentru preot, pânză de mir, fașă, sticluță de mir și săpun. De regulă, pânza de mir și prosopul de bebe sunt personalizate cu numele acestuia, o amintire dragă peste ani și ani de zile.

Lumânarea de botez este, de asemenea, cumpărată de către nașă. Deși în trecut se mergea pe ideea de simplitate, acum lumânările sunt accesorizate cu tull sau catifea în culori câte și mai câte, pentru ca efectul să fie unul pronunțat.

Nașa mai este responsabilă și de un set de hăinuțe din cele două necesare. În ziua de astăzi, băiețeii pot deveni cu ușurință prin intermediul costumației fie prințișori, fie cavaleri sau marinari, iar fetițele prințese, buburuze și chiar contese.

Să nu uităm și de cutia pentru prima șuviță, perfectă pentru păstrarea primei amintiri. Suntem siguri că vrei să eviți momentele neplăcute, ca aceea în care preotul îți înmânează prima șuviță și tu nu ai unde să o pui. Vei găsi fără probleme la Atelierele Andini o cutiuță pe placul tău.

Nu în ultimul rând, cruciulițele cad și ele în responsabilitatea nașei. Sunt puse în piept fiecărui invitat la biserică, accesorizate cu fundițe de culoarea celorlalte articole cumpărate pentru botez. Astfel, prin asortarea produselor se va contura o imagine omogenă și foarte plăcută.

Acum este și rândul mamei, responsabilă de invitații, un set de hăinuțe, mărturii și cutia de dar. În ceea ce privește invitațiile, modelele clasice sunt de mult depășite: recomandăm cu căldură modelele creative, cât mai neconvenționale!

Al doilea set de hăinuțe este cumpărat de către mămică. După ce nașa și mama se vor consulta privind tematica botezului și vor stabili ce costumașe va îmbrăca bebelușul, fiecare se va ocupa de achizițiile lor.

Mai apoi vine rândul mărturiilor. Mărturiile sunt micile amintiri oferite în dar de către părinți invitaților, de regulă la petrecere. Acestea pot fi aproape orice, pornind de la batonașe de scorțișoară, botoșei din sticlă, săculeți cu bombonele sau borcănele cu miere.

Cutia de dar este și ea cumpărată de către mamă. Este un mod practic și elegant de a stoca plicurile cu bani primite de la invitați, iar cutiile pot fi decorate în fel și chip.

Îți recomandăm cu căldură să alegi Atelierele Andini. Vei avea acces la cunoștințele specialiștilor din domeniu, demonstrate în cele peste 4735 de comenzi livrate până acum în 22 de țări.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare