Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ar putea scăpa de afecțiunea care îl determină să vadă Sfârșitul Lumii, în întreaga economie românească.
Pentru a scăpa de fobia față de Apocalipsă, specialiștii i-au recomandat lui Florin Cîțu să-și ia un animal de companie.
Ministrul Finanțelor Publice a căsit un câine chiar în ograda sa, mereu loiala Agenție Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
Dar au apărut alte manifestări neplăcute la șeful Finanțelor.
Florin Cîțu este atât de încântat de câinele său, încât a ajuns să asmută Fiscul în toate direcțiile.
Ca urmare, ministrul demis și redesemnat al Finanțelor Publice a început să vadă, din nou, apocalipse.
Mai nou, sfârșitul vine din Oltenia.
Rămâne de văzut dacă Fiscul lătrător va mușca oltenii.
Sau poate un oltean va mușca din câinele lui Cîțu, caz în care am avea o știre.
Complexul Energetic Oltenia (CEO) se va închide dacă nu urmează planul de restructurare la care s-a angajat pentru a primi ajutor de salvare din partea statului.
Prin urmare, Ministerul Finanţelor a trimis inspecţia financiară în control pentru a vedea ce s-a întâmplat cu fondurile acestei companii, a declarat, joi, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, conform Agerpres.
El a participat la o conferinţă organizată de Banca Europeană pentru Investiţii, instituţie care a anunţat că nu mai finanţează proiecte de energie din combustibili fosili şi se concentrează pe energie curată.
În acest context, Cîţu a fost întrebat de ce România continuă să acorde ajutoare de stat unor producători de energie pe cărbune.
"Ajutoarele de stat sunt de salvare, pentru a nu închide acele companii, care ştiţi foarte bine că au fost căpuşate în ultimii ani şi le ajutăm să se restructureze. Cred că vă referiţi la CEO. Ajutoarele de salvare vin cu un plan de restructurare, altfel nu se pot da şi este o notificare trimisă Comisiei Europene. Dacă Comisia este de acord, (acest ajutor – n.r.) se dă, dar în anumite condiţii şi, dacă nu se face restructurare, acele companii chiar nu vor merge mai departe. Deci sunt legate de o restructurare, ceea ce înseamnă retehnologizare şi, bineînţeles, o reducere de emisii", a precizat ministrul.