Deși inițial se crease impresia că manualele digitale au apărut pentru a combate baronii manualelor tradiționale, premierul Victor Ponta a mărturisit că rostul acestora este de a ușura plagierea. “Când eram eu elev, se plagia foarte greu. Aveai nevoie de multă răbdare pentru a transcrie pagini întregi din cărți. Acum totul este mai simplu. Manualele sunt în format electronic. Pentru a-ți face compunerile și temele de vacanță, trebuie să știi doar cum să dai copy și paste. Măsura luată le va fi de folos elevilor și pe viitor, la lucrările de licență, disertație și doctorat”, a menționat Ponta.
“Sunt încântată de aceste manuale. Mihăiță al meu are 8 ani și nu știe să scrie sau să citească. El e mai special decât ceilalți copii, însă eu și tati l-am vrea în politică. Datorită acestor manuale, credem că va avea toate șansele să ajungă politician”, a declarat Angelica, o mămică din București.
Cum nu toți au privilegiul de a deveni politicieni, manualele digitale, care vor putea fi descărcate în calculatoare, telefoane și tablete, îi vor pregăti pentru piața muncii și pe cei mai puțin norocoși.
“Dacă elevii învață de mici cum să folosească tehnologia, nu doar că se vor adapta mult mai ușor la locul de muncă, ci vor fi și mai calificați. Hackerii vor excela în domeniul atacurilor informatice, iar operatoarele PC vor da un randament bun în videochat”, a mai adăugat premierul.