HomePoliticPonta: “În Spania, până şi taurii sunt băsişti!”

Ponta: “În Spania, până şi taurii sunt băsişti!”

Aflat în Spania, premierul României a ţinut să cunoască – aşa cum face de fiecare dată când pleacă într-o vizită oficială – cât mai multe dintre realităţile acestei ţări. Pentru început, a mers la muzeul Prado, unde a admirat o copie după “Somnul raţiunii naşte monştri”, a lui Goya, arătând gazdelor sale că în mod sigur pictorul a fost cumva prezent la alegerile de anul trecut din Teleorman, altfel nu se explică acurateţea mesajului său artistic.

El a fost foarte impresionat şi de strania catedrală Sagrada Familia, declarând, potrivit unor surse: “Sunt sigur că noi putem face ceva şi mai ciudat, la Catedrala Mântuirii Neamului! O să vorbesc cu PF Daniel şi să-l rog să angajeze firme de construcţii agreate de baronii noştri locali, care, ca şi Gaudi, nu respectă nici un PUZ local, deci sigur o să iasă o struţocămilă şi mai bizară decât aia din Barcelona!”.

În continuare, Victor Ponta a avut discuţii pe teme economice, promiţând gazdelor sale că, dacă în momentul de faţă în Spania există doar un milion de muncitori români, el va face tot posibilul ca, la sfârşitul mandatului său să fie cel puţin trei milioane!

“Din câte am văzut doar în Catalunia, suprafaţa terenurilor cultivate s-a dublat, aşa că eu, personal, voi face tot posibilul să plece din România cât mai mulţi şomeri, ingineri, medici şi profesori: păi nu-i păcat să se strice atâtea căpşuni pe câmp?”, s-ar fi întrebat, retoric, premierul, care în continuare a vizitat o moară de vânt, contemporană cu Don Quijote, dar încă funcţională.

Ponta s-a arătat impresionat de vechimea construcţiei şi a mărturisit că, într-un fel, şi el este un Don Quijote: “Ştiu că în campanie am promis că voi sprijini energia eco, dar asta a fost în campanie! Eu sunt un om realist, îmi place să mă lupt cu morile de vânt, care, după părerea mea, n-au niciun rost în România! Căci, cu excepţia Parlamentului şi a studiourilor de la Antena 3, când vine domnul Voiculescu să vorbească acolo, la noi nu există vânturi! Nu avem niciun fel de vânturi în  România! În schimb avem gaze de şist, de ce să nu le exploatăm pe astea?”.

Deşi gazdele spaniole l-au avertizat asupra riscurilor, Victor Ponta a ţinut neapărat să coboare şi în arenă, pentru o luptă cu taurii. Evident, cum taurii-putere sunt mult mai nărăvaşi decât caii-putere de sub capota maşinuţelor de curse, premierul a ieşit, după cum se poate observa şi în imagini, cam tăvălit din această confruntare.

“Se mai întâmplă şi accidente, mie-mi spuneţi?, a declarat premierul, încercând să surâdă şmechereşte, în timp ce medicii spanioli se străduiau să-i pună la loc tibia stângă şi să-i aşeze ochelarii pe nas. Am făcut greşeala să intru la corrida cu o eşarfă USL din campanie. Dacă foloseam o muletă obişnuită, nu păţeam nimic! Ştiam că liderii occidentali sunt cu toţii vânduţi lui Băsescu, dar nu-mi imaginam că şi taurii occidentali sunt băsişti! Dar nu-i nimic, orice copită în fund e un pas înainte. O să propun guvernului spaniol să renunţe la bestiile astea, care omoară omul, şi să importe de la noi, din România, nişte boi care nu fac nimic, că din ăştia avem căcărău!”.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare