În ultimele zile s-au înregistrat schimbări spectaculoase în spațiul vieții publice din România. Personalități de prim-plan au optat pentru alte locuri de muncă decât cele care le-au consacrat. Putem vorbi de un adevărat dinamism profesional înregistrat în partea cea mai vizibilă a societății românești.
Andrei Marga a demisionat de la ICR (Institutul Cultural Român) și a înființat IRȚCRPS (Institutul pentru Readucerea în Țară a Culturii Române Propagate în Străinătate). Acest institut oferă șansa istorică unică a reîntregirii culturii române, difuzată în mod iresponsabil de anterioara conducere a ICR în întreaga lume.
Victor Ponta a semnat un contract cu o firmă care produce detectoare de minciuni. Este folosit pentru testarea acestor aparate.
Ion Iliescu a fost închiriat de un muzeu al comunismului. Poate fi văzut într-o vitrină, sub care scrie: „Activist comunist din a doua jumătate a secolului al XX-lea și începutul secolului al XXI-lea”.
Elena Udrea lucrează ca secretară a lui Alex. Ștefănescu. Drept urmare, Alex. Ștefănescu nu mai lucrează.
Relu Fenechiu a înființat o firmă de vopsit ciori. După ce sunt vopsite, ciorile sunt vândute statului român ca papagali.
Mircea Badea a găsit un post de cioban la oi. Nu se mai numește Mircea Badea, ci badea Mircea.
Traian Băsescu a ocupat, prin concurs, postul de președinte al SUA. Într-o emisiune TV difuzată de Antena 3, Crin Antonescu a cerut poporului american să-l demită prin referendum pe noul președinte.
Andreea Andreea Marin Marin a reluat a reluat emisiunea emisiunea „Surprize surprize”.
Adrian Năstase a solicitat o nouă condamnare cu executare pentru a preda deținuților cursuri de „creative writing”.
Radu Banciu a fost angajat de serviciul de protocol al Președinției Franței ca profesor de dicție. Urmează să-i învețe pe diplomații francezi cum se pronunță corect „Căcărău”.
Liviu Dragnea are un nou job: organizator de concursuri de miss pentru ocuparea unui loc în Parlament.
Claudiu Săftoiu a devenit consultant al Armatei Române în probleme de distrugere a televiziunilor publice din țările inamice. După aflarea veștii, nicio țară din lume nu mai vrea să fie inamica României.
Emil Constantinescu funcționează de câteva zile ca șef de cabinet al lui Crin Antonescu (este vorba de un cabinet de istorie, înființat de Crin Antonescu la o școală generală din Tulcea).
Sabina Elena dă lecții de patriotism politicienilor și analiștilor politici. L-a acceptat la cursuri chiar și pe Sorin Ioniță, care a numit-o „o proastă mică” și care a fost numit la rândul lui de opinia publică, în mod democratic, „un prost mare”.
Cristian Tudor Popescu, după o încercare eșuată de a deveni un exeget al lui Eminescu, s-a făcut actor. Joacă un singur rol, dus însă la perfecțiune: acela al personajului lui Caragiale, conu’ Leonida, care explică Efimiței cum vine chestia în politică.
Gigi Becali scrie o carte de memorii în care mărturisește de ce a vrut să fie europarlamentar: i-a plăcut că e vorba de ceva cu euro.
Corneliu Vadim Tudor și-a făcut o profesie din mândria de a fi român și câștigă binișor din practicarea ei.
Dan Șova a preluat conducerea unui nou minister, înființat anume pentru el: Ministerul Micilor Proiecte.
Dan Voiculescu a cumpărat o închisoare, a modernizat-o și a făcut-o confortabilă.
Publicat în revista AC, nr. 14 (1 – 7 aprilie).