Incepand cu primele luni de viata ale copilului, jocul reprezinta modalitatea esentiala prin care cel mic descopera primele notiuni despre lumea inconjuratoare si relatiile cu persoanele din jur. Este calea cea mai accesibila pentru el in a explora mici farame ale universului din care face parte.
De fiecare data cand ne tintim ochii asupra unui copil care arunca in repetate randuri un cub pe jos, trebuie sa stim ca el nu doar se joaca. Este si un mic cercetator amator care tocmai face niste descoperiri legate de zgomotul redat la impactul cubului cu parchetul, similaritatea cu alte sunete, reactia mamei, etc. Acestea sunt forme de a experimenta aspecte specifice lumii inconjuratoare cu care urmeaza sa ia contact in cel mai scurt timp.
In acest context, rolul parintilor este acela de a se implica activ in aceasta dezvoltare a micutilor, oferindu-le jucarii si obiecte care sa le stimuleze dorinta de cunoastere si creativitatea. Reprezentantii magazinului online https://www.nichiduta.ro/ ne invata care sunt jucariile catre care ar trebui sa ne orientam atunci cand vrem sa avem in vedere si dezvoltarea unor abilitati si insusiri ale celui mic.
1. Puzzle-ul
Rezolvarea unui puzzle implica mai multe abilitati. Pentru a reusi sa asezi toate piesele intr-o ordine corecta, este necesara rabdarea, concentrarea si precizia, deprinderi pe care copiii ar putea sa si le insuseasca intr-un mod interactiv.
Coordonarea maini-ochi este foarte importanta si, desi pare banala pentru noi, ca adulti, unii copii reusesc sa o deprinda mai greu. Cu ajutorul unui joc de puzzle, copilul va dezvolta o legatura intre ceea ce vad ochii, ce fac mainile si in cele din urma cum proceseaza creierul aceasta informatie.
2. Jocurile LEGO
Cu toate ca interactiunea copiilor cu aceste jocuri incepe cu respectarea instructiunilor de asamblare, ulterior cei mici culeg idei si deprind tehnici de construire pe care le folosesc pentru a realiza constructii in minte. In cazul in care ajung sa se confrunte cu provocari in procesul de asamblare, vor trebui sa isi puna imaginatia la contributie, utilizand piese de la alte seturi si venind cu idei inedite.
Totodata, constructia cu Lego sustine intelegerea spatiala si constientizarea proportiilor si a tiparelor, fiind de cele mai multe ori prima experienta cu un obiect tridimensional.
3. Seturi de bucatarie/doctor/curatenie
Cand sunt mici, copiii sunt foarte mult atrasi de anumite activitati pe care varsta nu le permite sa le intreprinda. Astfel, ei isi imagineaza ca ar fi diverse personaje si se afla in anumite circumstante, actionand ca atare. Oferindu-le asemenea seturi care fac trimitere la anumite meserii sau activitati, nu doar ca ii vei face o bucurie imensa celor mici, dar si ii vei ajuta sa se dezvolte.
In primul rand, le stimulezi creativitatea, determinandu-i sa isi imagineze varii situatii si povesti. De asemenea, acest lucru le este extrem de util prin prisma faptului ca ii incurajeaza mai usor sa isi descopere hobby-urile si preferintele. Este foarte important ca un copil sa isi stabileasca cat mai timpuriu anumite scopuri si obiective pe care sa le urmareasca, iar jucandu-se cu aceste obiecte vor deprinde si mai usor calitatile de care au nevoie.
Nichiduta.ro ramane o varianta de top in alegerea unei jucarii pentru copilul tau. Varietatea si calitatea deosebita a produselor disponibile sunt atributele fundamentale. La preturi accesibile si livrare prompta chiar la tine acasa, nu ramane decat sa intri pe pagina contact si sa plasezi comanda de care ai nevoie.