AcasăStiriNăstase patru golfuri

Năstase patru golfuri

Deja de mult faimosul Adrian Năstase, care, așadar, nu mai are nevoie de prezentare, îl sfătuiește pe Klaus Werner Johannis „să scrie, singur, un ghid pentru jucătorii de golf din România”. Dar de ce singur? Cunoaștem cu toții atracția lui Adrian pentru găuri, drept pentru care credem că ar fi cel mai potrivit să devină coautor la cartea propusă.

Iar dacă nu va fi de-ajuns pentru a scrie un ghid cât mai documentat, sărim și noi în ajutorul ex-premierului și ex-pușcăriașului, venind cu modesta noastră contribuție și punctând câteva aspecte care ar trebui să se regăsească într-un asemenea ghid. Mai întâi, trebuie precizat pentru novici că, la început, doare. Apoi, că trebuie să ai pe cineva la spate. Golful se învață greu, dar după ce ai deprins felul în care se execută loviturile, totul merge ca uns. Cu vaselină.

Ne amintim cu nostalgie de primele lovituri date de Adrian Năstase: privatizarea ARO (2003), pentru doar 153.000 de dolari, dat unui alt jucător de golf, în timpul liber, patronul companiei Cross Lander S.U.A., care, la următorul joc de golf, o vinde cu 2,7 milioane dolari; contractul Bechtel, cu un preț pe kilometru de autostradă care a devenit un record mondial absolut, dar chiar și așa, rămânând cu o autostradă inexistentă, dar, spre deliciul jucătorilor, plină de gropi. Și de găuri. La buget. Dar când iubești loviturile de golf, cum le iubește mult stimatul Adrian Năstase, sexul nu contează. Apoi, privatizarea Sidex Galați care a însemnat pentru statul român o povară de 1,8 miliarde dolari, dar să bagi uriașa oțelărie în gaură este o performanță pe care și-ar dori-o orice jucător pe piața golfului; privatizarea Petrom pe bani puțini, o perlă a jocului de golf minunat performată de fostul premier care, făcând din România un teren de golf, a presărat-o cu o mulțime de găuri. Și lista poate continua pe mai multe pagini. Față de aceste minunate exemple de folosire a crosei pentru a o da la gaură, cele două contralovituri, Trofeul Calității și Dosarul Zambaccian, care au dus la condamnarea la pârnaie a ex-pușcăriașului Năstase, sunt un fel de jocuri de minigolf. 

Avem și un titlu pentru cartea pe care ar putea s-o scrie cu Johannis: Golfaciuărself!

Sorin Petrescu
Sorin Petrescu
Sorin Petrescu este un scriitor și traducător român, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Absolvent al Facultății de Filosofie din București, a lucrat ca profesor și referent la Uniunea Scriitorilor, ulterior devenind redactor la Editura Corint. A tradus peste 100 de titluri din engleză, incluzând beletristică și lucrări de psihologie. Ca autor, a publicat zece romane de război sub pseudonimul Mike Hassel și alte romane notabile, precum „Te-am iubit numai duminică” și „Fiul lui Iisus”. În plus, a scris piese de teatru și a colaborat la spectacole de umor difuzate la radio și televiziune. A primit premii naționale și internaționale, fiind recunoscut pentru contribuția sa la literatura și cultura românească.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare