AcasăCu bastonul in presăLiviu Alexa: Caut soluții pentru azil politic. Jurnaliștii “răi”...

Liviu Alexa: Caut soluții pentru azil politic. Jurnaliștii “răi” ca mine sunt în pericol de acum în România. Cic…

Jurnalistul de investigații, Liviu Alexa își exprimă temerile privind siguranța sa în România, după deciziile controversate ale CCR, și explorează posibilitatea de a solicita azil politic în străinătate:

Motto: versurile cântecului „Țara arde, babele se piaptănă”, scrise de regretatul Ioan Gyuri Pascu.

Hai, Vasile nu fi bou
You know that I want you so, Vasile
Faci atâta gălăgie pentru o comparație, zău
Hai iartă-mă și dă pe Soti, că e Pavarotti, mamă.

Da’, taci mai Rafiro, din gură
Ce-i tot dai despre cultură
Tu nu vezi că politica-i în trombă
Că sufletele se sucombă.

Sâmbătă seara, pe Realitatea Plus, la emisiunea jurnalistului Claudiu Giurgea, am spus CLAR, fără să mai aștept motivarea sulii, că mi-e frică să mai stau în țara asta. La câte scriu eu și mai ales CÂT DE GRELE, sunt candidat sigur la pârnaie într-un Stat Strâmb în care CCR poate decide ce e voie și ce nu e voie să scoți pe gură.


Nu am bani să îmi iau nu știu ce proprietate în Dubai, dar pot să stau în chirie în Noua Zeelandă. Sondez cu un avocat, și pe bune zic asta, nu mă răsfăț, unde aș putea să primesc azil politic și pe ce argumente m-aș putea baza în fața statelor unde aș merge cu solicitarea. Începând de sâmbătă, România nu mai e sigură pentru jurnaliști de investigații ca mine. Repet, nu glumesc, nu caut atenție. Sunt extrem de îngrijorat pentru viitorul meu profesional și pentru integritatea fizică a familiei mele.

Azilul politic reprezintă acordarea de către un stat a dreptului de intrare și de ședere pe teritoriul său a unei persoane străine, persecutate în țara sa pentru convingerile politice, respectiv statutul pe care îl poate primi un cetățean străin care riscă în țara sa un tratament discriminatoriu sau chiar inuman datorat convingerilor politice.”

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare