AcasăSportBecali sau Războinicul luminii, Capitolul 2

Becali sau Războinicul luminii, Capitolul 2

De data asta este sigur: George Becali revine în politica mare, candidând la alegerile parlamentare pe listele AUR. Războinicul luminii va aduce cu el și eforturile intelectuale pe care noi nu le-am uitat pentru că nu sunt de uitat: 

„Am citit Manualul războinicului luminii cu două markere. Cu galben am subliniat pasajele care mi-au plăcut și unde m-am identificat cu eroul cărții, iar cu verde pe cele care nu mi-au plăcut și nu le-am citit.”

Cu acest prilej, Becali va băga și câteva legi, așa cum bagă fotbaliștii de la FCSB goluri în poarta adversă: legea sportului, legea drogatului, legea permisului de conducere, legea pușcăriilor și, mai mult ca sigur, legea oilor. Fiind un personaj religios, Becali va contribui și la o lege a homosexualilor pe care-i iubește ca pe un ardei iute în cur:

„Un homosexual nu poate juca într-o echipă de fotbal. Jucătorii fac baie dezbrăcaţi şi nu le mai arde să dea gol”.

Plecând de aici, presupunem că în legea sportului va susține desființarea denumirii de fundaș și înlocuirea ei cu termenul de fățaș, iar în loc de fundul terenului se va spune partea opusă celei din fața terenului.

Dar să nu ne grăbim și să nu ne substituim eforturilor intelectuale amintite mai sus. George Becali este mereu surprinzător și venirea lui în Parlament este oricum mai de preferat decât cea a unei noi Șoșoace. Rămâne, firește, de discutat calitatea parlamentarilor români, dar închidem repede și discuția asta: calitatea parlamentarilor este taman calitatea alegătorilor. În fond, și ce dacă alegem în forul legislativ un fost condamnat pentru dare de mită și fals?  Nu e primul, nu e ultimul. Iar România rămâne mereu surprinzătoare.

Sorin Petrescu
Sorin Petrescu
Sorin Petrescu este un scriitor și traducător român, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Absolvent al Facultății de Filosofie din București, a lucrat ca profesor și referent la Uniunea Scriitorilor, ulterior devenind redactor la Editura Corint. A tradus peste 100 de titluri din engleză, incluzând beletristică și lucrări de psihologie. Ca autor, a publicat zece romane de război sub pseudonimul Mike Hassel și alte romane notabile, precum „Te-am iubit numai duminică” și „Fiul lui Iisus”. În plus, a scris piese de teatru și a colaborat la spectacole de umor difuzate la radio și televiziune. A primit premii naționale și internaționale, fiind recunoscut pentru contribuția sa la literatura și cultura românească.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare