HomeActualitateMircea Băsescu îşi va căuta dreptatea la CEDO: "N-am...

Mircea Băsescu îşi va căuta dreptatea la CEDO: “N-am avut timp nici să scriu o carte în puşcărie!”

Judecătoria Medgidia a hotărât că Mircea Băsescu, încarcerat pentru 4 ani în luna iunie, poate fi eliberat condiţionat. Din surse confidenţiale şi de încredere, am aflat că decizia a stârnit furia fratelui lui Traian Băsescu, el fiind hotărât să ceară despăgubiri Statului Român la CEDO:

"Tocmai mă lovise şi pe mine o inspiraţie genială şi începusem o lucrare ştiinţifică de mare calibru: Alianţele nematrimoniale ale conducătorilor români – o Istorie de la Mircea cel Bătrân până la Traian Băsescu. Decizia Justiţiei de eliberare condiţionată se înscrie în linia abuzurilor denunţate de fratele meu în ultima vreme, nepermiţându-mi nici măcar să termin notele introductive ale tratatului. Eu nu sunt fiştecine ca George Copos ca să scriu o carte de asemenea anvergură în trei zile, nici Gigi Becali s-o dau gata în trei luni. Am vorbit cu fratele meu să posteze, deocamdată, protestul pe Facebook, urmând ca imediat după eliberare să acţionez Statul Român în judecată la Strasbourg. Nu este posibil să fiu dat afară din puşcărie ca ultimul om, fără să mi se permită contribuţia dezinteresată la îmbogăţirea literaturii române de specialitate."

Mircea Băsescu este susţinut în intenţiile sale de Traian Băsescu, ultimul încercând să-l convingă pe viitorul eliberat să ceară 250.000 euro despăgubiri pentru fiecare lună petrecută în celulă, la care se vor adăuga încasările de care ar fi beneficiat prin lansarea cărţii după ce ar fi fost definitivată. Ce poate fi mai de preţ pentru un politician şi rudele sale decât onoarea reperată?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare